StoryEditor
OstaloIncident u Splitu

Govorili kritički o Hajduku pa ih napali vrećicama s mokrim pijeskom

22. veljače 2019. - 17:29


Tijekom današnja konferencije za novinare u splitskom hotelu Park, na kojoj su čelnici Građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" kritički govorili o stanju u nogometnom klubu Hajduk i modelu angažmana udruge "Naš Hajduk", u hotel je upalo nekoliko osoba odjevenih u crne jakne koji su bacili više plastičnih vrećica napunjenih pijeskom u smjeru stola za kojim su sjedili čelnici inicijative.


Jedna od vrećica napunjena pijeskom pogodila u tijelo predsjednika Građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" Vedrana Bukovca, a druga je pogodila u glavu dopredsjednika te inicijative Ivicu Prnjaka. Nekoliko je vrećica prilikom udara o stol puklo, a pijesak se prosuo i na nekoliko obližnjih novinara.


Čelnici Građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" nakon ovog incidenta nisu prekinuli konferenciju, nego su istaknuli kako ih ovaj eksces neće obeshrabriti te da će i ubuduće nastaviti u javnosti argumentirano govoriti o stanju u nogometnom klubu Hajduk i o udruzi Naš Hajduk.


"Ovaj eksces su napravili huligani i njime se šalje poruka koja nije dobra za Split, a to je da nije dozvoljeno demokratski i javno iznositi svoje mišljenje. Ovaj eksces je odraz ozračja u Splitu u kojem se ne smije uputiti nikakva kritika nogometnom klubu Hajduk i njegovu modelu," rekao je Bukovac, ističući da će im ovaj incident dati dodatnu snagu u javnom angažmanu Građanske inicijative "Bit će Bili što su bili."


"Ljudi se upravo zbog ovakvih stvari, to jest incidenata, boje javno govoriti o Hajduku i udruzi Naš Hajduk, ali mi u Građanskoj inicijativi se ne bojimo te ćemo govoriti i dalje s argumentima. Mi nismo totalitarno nego demokratsko društvo i imamo pravo iznijeti svoj stav," poručio je Bukovac koji je pozvao mjerodavne službe i splitsku gradsku upravu i gradonačelnika da se aktivno uključe kako bi se"ubuduće spriječili ovakvi ekscesi.


Bukovac je kazao kako se i u splitski Gradskoj upravi, iako je Grad Split većinski vlasnik nogometnog Hajduka, plaše govoriti o tom klubu i udruzi Naš Hajduk upravo zbog ovakvih incidenata.

Izdvojeno

06. ožujak 2021 15:15