StoryEditorOCM
Ostalomarin šparada

Glavni akter vatrene završnice susjedskog derbija na Poljudu ispričao je svoju priču, priznaje da mu je ovo prvi incident u kojem je sudjelovao

Piše Davor Trutin/SN
13. listopada 2020. - 08:30

Susjedski vaterpolski derbi između domaćeg Mornara BS i Solarisa u 2. kolu državnog prvenstva imao je uistinu vatrenu, pravu borbenu završnicu. Splitski klub je pred kraj utakmice imao tri gola viška (12:9) i činilo se sigurne bodove u džepu.

Ali, uporni Šibenčani s dva gola su se približili na gol zaostatka. Štoviše, imali su i napad za eventualno izjednačenje. Trener Solarisa Jure Marelja, inače bivši igrač Mornara pozvao je time-out, i nakon toga krenuo je napad Sunčanih. U napad je krenuo i vratar gostiju Marin Šparada, kapetan momčadi i tu je krenuo zaplet - pišu Sportske novosti.

Mladi šibenski reprezentativac krenuo je po jednu loptu malo žešće, stvorila se gužva, sijevnuli su udarci, prava makljaža kao na hokejaškim utakmicama. Samo što se na ledu sve vidi, ovdje se sve pjenilo od igrača i jedne i druge momčadi.

S klupe su skočili i svi ostali igrači splitske i šibenske momčadi. Izgledalo je ružno, ali, srećom, vruće glave su se brzo smirile i bazen se za nekoliko minuta ispraznio. Mornar BS je slavio tijesno u derbiju klubova koji će se po nekim procjenama boriti za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske zajedno s Jadranom. Dan kasnije popričali smo s Marinom Šparadom, koji je bio u epicentru splitskog vodenog vulkana.

Neusklađeno vrijeme

- Ha, što je bilo. Ništa posebno, naročito ne neke moje namjere da nekoga ozlijedim. Pokušao sam doći do lopte, igrač Mornara ju je imao, ja sam je pokušao dohvatiti, potopiti. Nikako to nije bio namjeran udarac otvorenom rukom preko vode. Zna se kako izgleda kada se nekoga želi udariti bez lopte, a ja uopće nisam išao rukom na suparnikovu glavu - kaže nam kapetan šibenske momčadi. Kako je onda došlo do gužve i nemilih scena?

- Ne znam, nisam ni sam to očekivao. Dobio sam dva udarca od domaćih igrača. Pa, tko je lud ići na neki incident sam okružen trojicom suparničkih igrača.

Pritom je dodao još nešto.

- Vidim da se po portalima komentira taj događaj. Kada se to dogodilo utakmica je još trajala, mislim da je ostala jedna sekunda do kraja, a na YouTube kanalu gdje se vrtjela ta snimka, vrijeme na semaforu i ono na snimci nije bilo usklađeno.

Priznaje talentirani vratar, po mnogima jedan od trojice ponajboljih vratara lige da mu je ovo prvi incident u kojem je sudjelovao, i nada se posljednji.

Sve u žaru borbe

- Žao mi je što je tako ispalo, ponavljam niti u peti mi nije bilo ići na neku provokaciju. Nakon time-outa s naše strane, dogovor je bio da i ja krenem naprijed u napad, i želio sam doći do te lopte, iznuditi možda peterac. A ispalo je kako je ispalo.

Poslije utakmice svi su se sportski pozdravili.

- Tako je, pozdravili smo se sportski, nema tu nikakve zle krvi. U žaru borbe, posebice u takvim trenucima može se sve dogoditi.

Najvažnije je da se susret priveo kraju, sve je završilo s nekoliko udaraca, ali bez posljedica. Hoće li biti dodatnih sankcija odlučit će nakon analize Disciplinska komisija HVS-a. Marin je dao izjavu opunomoćeniku u kojem je sve ovako opisao, i nada se da će taj izgred tako ocijeniti i disciplinci.

20. travanj 2024 12:53