StoryEditorOCM
OstaloHrvatski atletski savez u Kninu

Erste Plava liga dolazi i u Zvonimirov grad

Piše Šibenski hr.
28. siječnja 2019. - 17:07

U Kninu je održan sastanak čelnih ljudi grada i kninske atletike s predstavnicima Hrvatskog atletskog saveza i AK Pro Sport.

Na sastanku kojem su nazočili gradonačelnik Knina Marko Jelić, zamjenica gradonačelnika Kristina Perić, predsjednik HAS-a Ivan Veštić, predsjednica kninskog atletskog kluba Sveti Ante Anita Anić-Kaliger i trener u klubu Dražen Lasić te Ivana Brkljačić i Marija Pavelić iz Pro Sporta dogovoreno je da će se natjecanje Erste Plave lige ove godine po prvi puta održati i u Kninu.

Natjecanje osmoškolaca iz Šibensko-kninske županije održat će se prigodom otvorenja atletske staze u Kninu, a uoči Dana grada Knina koji se obilježava 13. lipnja. Ovim se nastavlja širenje Erste Plave lige koja se u prvih pet sezona održavala u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku i Varaždinu, a 2017. godine je kvalifikacijsko natjecanje prvi puta održano i u Makarskoj.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već sedmu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Do sada je na natjecanju čije se finale održava u sklopu Hanžekovićevog memorijala sudjelovalo 22.571 učenica i učenika, po čemu je Erste Plava liga najmasovnije službeno sportsko dječje natjecanje u Hrvatskoj.

 

25. travanj 2024 02:34