StoryEditorOCM
Ostalotalentirani dječak

Enzo oduševljava svojim vratolomijama na biciklu, a tek mu je - deset godina! Evo priče o mladom Drnišaninu

Piše Šibenski.hr
9. prosinca 2023. - 13:12
Enzo Perlić, desetogodišnjak iz Drniša, osvaja srca svojim vratolomijama na biciklu dok ostali zadržavaju dah i srceHrt/screenshot/

Enzo Perlić, desetogodišnjak iz Drniša, osvaja srca svojim vratolomijama na biciklu dok ostali zadržavaju dah i srce. Njegova sigurnost i suverenost na biciklu ne čude s obzirom na to da je prije samo tri godine bio prvak Hrvatske u biciklizmu. Enzo je oduvijek volio biciklizam, a sve je počelo kad mu je dida kupio balans biciklu.

-Dida mi je kupio balans biciklu i jednostavno mi je bilo zabavno. Imala je kotače, vozio sam se i sam sam sjeo, opustio se i vozio. Možda nisam odmah dobro kontrolirao, ali nakon dva –tri koraka bi se stabilizirao. Jednostavno mi je bilo simpatično sve što je imalo veze s biciklom – kaže Enzo za HRT.

Enzo je član brdskog biciklističkog kluba Orlov Krug iz Vodica, a njegov otac, inače odgojitelj u vrtiću, ima ulogu osobnog trenera.

- Najugodnije se osjećamo kad zajedno idemo na treninge i kroz igru napredujemo. Naravno, uvijek tražim pomoć od trenera i često pogledam i na internetu kako bi se usavršio – kaže Enzov otac, Nikola.

Unatoč nevoljama koje su se dogodile na nedavnom natjecanju, Enzo je osvojio treće mjesto.

-Otišli smo na natjecanje spremni i nadajući se boljem plasmanu, ali dogodio se sudar na samom startu. Unatoč tome, Enzo je pokazao karakter i nastavio se boriti. Osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske, što je velik uspjeh- kaže ponosni tata Nikola.

Enzo trenira tri puta tjedno i često e može vidjeti na biciklističkim stazama oko Drniša, Tromilje, Miljevačkog platoa i drugdje. Iako osvaja medalje, Enzo ne sudjeluje na svim natjecanjima. Njegovi roditelji žele da zadrži svoje djetinjstvo i uživa u ostalim aktivnostima.

- Struka nalaže da dijete bude dijete i da ima svoje djetinjstvo. Enzo se i dalje igra s autićima, motorićima, ide u kino s prijateljima. Dijete je i tako doziramo njegove treninge – ističe Nikola.

Enzo ističe da mu je primarni sport biciklizam, ali također voli košarku, nogomet, romobil...

Enzo Perlić, četvrtaš iz Drniša ima visoku radnu etiku i voli se pripremiti za sve što radi. Njegova mama, bivša reprezentativka u košarci i tata, koji se dugo bavio tenisom, pružaju mu podršku u svemu što radi. Sve govori da vrijeme ovog talentiranog mladića iz Drniša tek dolazi.

04. svibanj 2024 22:09