StoryEditorOCM
Ostalomotociklizam

Ekipa iz Šibenika dominantno nastavlja put ka osvajanju titule prvaka

Piše Šibenski.hr
15. kolovoza 2024. - 08:44

AC1 racing team iz Šibenika dominantno nastavlja put ka osvajanju titule prvaka na Europskom motociklističkom natjecanju i Alpe Adria International Motorcycle Championship!

U Republici Češkoj na svjetski poznatom motodromu Brno odžana je treća ovogodišnja utrka međunarodnog Europskog prvenstva u brzinskom motociklizmu i Alpe Adria međunarodnom motociklističkom prvenstvu na kojem su nastupili natjecatelja iz Šibenskog AC1 racing teama i ostvarili vrhunske rezultate.

Marko Jerman u dvije utrke po teškim kišnim uvjetima osvojio je jedno drugo i jedno prvo mjesto, te pokazao dominaciju u prvenstvu!

image

Etien Kantar Božić

Sofrić Studio

Etien Kantar Božić morao je odustati od utrke zbog tehničkih poteškoča kao i Marko Košuljandić nakon lakšeg pada!

Proteklog vikenda na automotodromu Grobnik održana je četvrta ovogodišnja međunarodna utrka Europskog prvenstva u brzinskom motociklizmu i Alpe Adria međunarodnom motociklističkom prvenstvu na kojem su nastupila 3 natjecatelja iz Šibenskog AC1 racing teama i ostvarili vrhunske rezultate.

Po paklenim uvjetima i temperaturama od preko 37 stupnjeva celzijusa vozači AC1 racing teama odradili su vrhunski posao.

Marko Jerman, vozač AC1 racing teama iz Šibenika, na motociklu Yamaha R1, ostvario je još jednu pobjedu i dominantno učvrstio prvo mjesto u Europskom prvenstvu u klasi SuperStock 1000 i pokazao da je kao vozač AC1 racing teama iz Šibenika najvjerovatni prvak Europe jer mu matematički za to treba vrlo malo bodova, a od dvije nadolazeče utrke jedna se održava u Slovačkoj, a zadnja utrka ponovno na Automotodromu Grobnik u Rijeci, te je Jermanu dovoljno i 10. mjesto na jednoj od te dvije utrke da osvoji naslov prvaka!

Najmlađi vozač AC1 racing teama šesnaestogodišnji Etien Kantar Božić nastupio je u klasi SuperSport 600 sa motociklom Triumph Daytona 675 te u sjajnoj borbi osvojio odlično 3. mjesto.

image

Marko Košuljandić

Sofrić Studio

Šibenčanin Marko Košuljandić ponovno je nastupio u najjačoj klasi Superbike na svojem Ducati V4R i osvojio 7. mjesto!

Posebno važan i težak posao obavili su tehničari i telemetristi AC1 racing teama koji su uspjeli motocikle pripremiti za utrku na visokim temperaturama što je bio veliki izazov.

16. rujan 2024 02:27