StoryEditorOCM
Ostalonižu uspjehe

Dvojica Šibenčana među najspremnijim hrvatskim skifistima! Mladi veslači ‘Krke‘ vraćaju se iz Zagreba sa zapaženim rezultatima

Piše Krešimir Gulin
26. travnja 2021. - 18:16

Protekli vikend 11 posada Veslačkog kluba "Krka", predvođeni njihovim trenerima, provelo je u Zagrebu, gdje su trenirali, odnosno nastupili na probnoj regati WRC-a.

Organizatorima je cilj bio provjeriti funkcioniranje nove opreme montirane na Jarunu gdje će se idući vikend održati Svjetski kup, a trenerima Radečiću, Krasiću i Banu, pak, dobro je došla kao priprema "krkaša" i "krkašica" za nastavak sezone.

– S obzirom na to da je regata bila gotovo revijalnog karaktera, plasmani nisu toliko važni, ali istaknuo bih kadete Jakova Slavicu i Franka Dobru, koji su uvjerljivo pobijedili, te mlađe juniorke Franku Zorčić i Saru Slugan koje su bile druge. Juniorskim skifovima i dvojcima regata je ipak bila više od revijalne, poslužila je kao ulaznica za izbornu vrstu za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u kolovozu u bugarskom Plovdivu. Među 26 najspremnijih hrvatskih skifista našla su se i dva člana šibenskog kluba, Filip Gligić i Filip Matešić, kazao je Dražen Crnogaća, predsjednik šibenskog veslačkog kluba.

Prema njegovim riječima, od mlađeg Filipa Matešića u ovom se trenutku nije puno očekivalo jer se radi o junioru tzv. ulaznoga godišta, dok se stariji Filip Gligić upustio u bitku s mladim vukovima hrvatskog veslanja.

– Kvalifikacijsku utrku nije izveslao po ukusu trenera Radečića, ali se uspio dokopati B-finala, u kojem je pokazao koliko trenutno može, i u cilj ušao kao drugoplasirani. Pred tim sjajnim momkom još je puno rada, ali uvjereni smo da će ga njegov trener dovesti u optimalnu formu, kad za to bude vrijeme – kazao je Crnogaća.

image
I veslačice 'Krke' isprobale su novu opremu koja će na stazi na Jarunu biti korištena na utrkama Svjetskog kupa
Nives Crnogaća

Ovo je 11 posada koje su nastupile na Jarunu:

– Filip Gligić i Filip Matešić (dva skifa za juniore);
– Roko Rupić i Tonko Bogdan, Luka Bedrica i Bartol Medić, te Nikola Knežić i Filip Šarlija (tri dvojca na pariće za mlađe juniore);
– Franka Zorčić i Sara Slugan, te Marta Budmir i Aurora Lučev (dva dvojca na pariće za mlađe juniorke);
– Šime Grubišić (skif za kadete);
– Jakov Slavica i Franko Dobra (dvojac na pariće za kadete);
–​ Max Doodney, Šime Slavica, Marko Martinović i Duje Garma, te Toni Braica, Alberto Rossini, Šime Bilić i Toni Ivanda (dva četverca na pariće za kadete).

18. travanj 2024 23:57