StoryEditorOCM
Ostalokakav preokret

Drama u Crnici: Solaris propustio veliku prednost, ništa od polufinala i sraza s euroligašem

Piše Krešimir Gulin
19. ožujka 2024. - 22:01
Mladost pobijedila Solaris s pet razlike u Crnici i plasirala se u polufinale prvenstva HrvatskeNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Vaterpolisti Solarisa od gotovog su napravili veresiju! U uzvratnoj utakmici četvrtfinala prvenstva Hrvatske Šibenčani u svom bazenu u Crnici nisu uspjeli obraniti plus četiri koliko su donijeli s gostovanja u Zagrebu.

Mladost je izvela senzacionalan preokret i pobjedom (14:9) izborila plasman u polufinale gdje će igrati protiv splitskog Jadrana.

Sunčani će morati u borbu od petog do osmog mjesta u kojoj će tražiti izlaz u Europu preko LEN Euro Cupa. Ugasla je tako nada Šibenčana da bi se mogli domoći trećeg mjesta i napraviti iskorak u odnosu na ovu sezonu i zaigrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Za razliku od prve utakmice uiZagrebu u kojoj je Solaris dominirao i na koncu uvjerljivo slavio (13:9), u Crnici je sve bilo na strani Žabaca.

Od samog početka dvoboja činilo se kako je Mladost spremna za velike stvari. Već u prvj četvrtini gosti su prepolovili prednost Solarisa i poveli (4:2).

Praktički cijelo vrijeme Solaris je hvatao vodstvo Mladosti, ali držao se iznad vode, odnosno na manje od tri gola zaostatka.

Da je velika nervoza prisutna u redovima momčadi trenera Denisa Seferovića postalo je jasno u trećoj četvrtini kada su promašili čak i dva peterca. I to najiskusniji igrači Vrdoljak i Petković.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Unatoč tome, dvama pogocima Pelicarića i jednim Petkovića Solaris se držao u dobtinoj situaciji (9:11) na četiri i po minute prije kraja susreta.

Međutim, od tog trenutka Sunčane je prekrila pomrčina, a Žapci su se razgoropadili. Konačno, pogotkom Davida Mijića iz peterca minutu i 23 sekunde prije kraja Mladost je došla u dobitnu situaciju (14:9).

Imao je Solaris prigodu s igračem više da se dovuče barem do peteraca, ali ruke su se tresle pa nisu uspjeli odigrati suvislu akciju. Jednako kao i u završnih 15-ak sekundi koliko im je ostalo za zadnji napad.

Na koncu, veliko slavlje Zagrepčana a tuga Šibenčana u dramatičnoj utakmici.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Solaris- Mladost 9:14 (3:4, 1:1, 2:4, 3:5)

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Gledatelja 200. Suci: Vlaho Radičević i Jakov Blašković.

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap (1), Jakovčević, Petković (2), D. Akrap (2), Pelicarić (2), Vrdoljak (2), Bulat, Burburan, T. Šparada, Štrkalj, Babara.

Mladost: Jurlina, J. Bušić (1), Bučević, Solje, Gluhaić (2), Penava (3), Koprčina (3), Rakovac (2), Mijić (3), Bajić, Herceg, Jajčinović, Sunara, T. Bušić.

25. travanj 2024 22:49