StoryEditorOCM
OstaloSvečanost u teatru

Doznajte tko su najbolji sportaši Šibensko-kninske županije u 2017. godini; Dodijeljene i posebne nagrade

Piše Šibenski.hr
18. svibnja 2018. - 16:59

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Šibensko-kninske županije u 2017. godini kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

„Naša je županija dala mnoga poznata hrvatska i svjetska sportska imena, koji kroz sportske uspjehe najbolje promoviraju svoju lokalnu sredinu, grad i županiju. Ovom prigodom zahvaljujem svima vama koji brinu za sportske aktivnosti i bilo koji oblik sportskog života, profesionalni ili rekreativni, u našoj županiji. Nadam se da ćete nastaviti svojim entuzijazmom i ljubavlju prema sportu razvijati raznovrsne sportske discipline, kako bi se u njima pronašli naši mladi sportski talenti – pojedinci i timovi. Županija kao jedinica regionalne samouprave zajedno s gradovima i općinama posebno je zainteresirana za razvoj sporta na svome području, te osigurava i nastavit će osiguravati sredstva za stvaranje boljih uvjeta rada i djelovanja sportaša, posebno djece i mladih.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević čestitavši laureatima.

Najbolja sportašica Šibensko-kninske županije u 2017. godini je Karmela Makelja iz Kikboxing kluba „Dalmatino“, a prvo mjesto u kategoriji najboljeg sportaš Šibensko-kninske županije u 2017. podijelili su Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić iz Veslačkog kluba „Krka“.

Drugo mjesto u kategoriji najbolje sportašice pripalo je Katarini Komarica iz Atletskog kluba „Sveti Ante“, a treće Bruni Cvitanović iz Karate kluba „Šibenik“.

Drugo mjesto u kategoriji najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije pripalo je Josipu Teskeri iz Taekwondo kluba „Div – Knin“, a treće Frani Gabri iz Veslačkog kluba „Dupin Tisno“.

Najbolja ženska ekipa i ove je godine Ženski košarkaški klub „Vodice“, dok je najbolja momčad Plivački klub „Šibenik“.

Drugo mjesto u kategoriji najbolji ženski sastav osvojio je Plivački klub „Šibenik“, a treće Ženski vaterpolski klub „Viktoria“.

U kategoriji najbolje momčadi drugo mjesto je pripalo Malonogometnom klubu „Crnica“, a treće Rukometnom klubu „Vodice“.



Nagrađeni su brojni mladi i perspektivni sportaši naše županije, kao i brojni drugi sportski djelatnici koji su svojim radom ostavili traga na sportskoj sceni Šibensko-kninske županije.

Najbolji trener Šibensko-kninske županije u 2017. godini je Milan Radečić iz Veslačkog kluba „Krka“. Drugo mjesto pripalo je Draganu Pinjuhu iz Taekwando kluba „Div –Knin“, a treće Bori Vukoviću, treneru Ženskog košarkaškog kluba „Vodice“.

Zaslužni sportski djelatnici su Željko Babić Stina legenda skradinskog nogometa i “SOŠK“-a; Zdenko Barišić iz drniškog „DOŠK-a“ koji je u košarci proveo više od 40 godina te Mladen Bukarica, ikona nogometnog kluba „Rudar“ iz Siverića, koji je u nogometu već 50 godina.

Posthumno su nagrađeni Danko Radić, dugogodišnji košarkaški djelatnik; Mile Jurković, trener vaterpola i plivanja i Tonči Erak-Tončina koji je cijelu svoju karijeru proveo u Nogometnom klubu „Šibenik“.

Posebna nagrada za promociju sporta dodijeljena je OKK „Dražen Petrović“ i Taekwondo klubu „Div-Knin“ koji su obilježili 20 godina djelovanja.

Najbolji sportaš s invaliditetom u 2017. godini je Vinko Oroz, košarkaš kluba sjedeće odbojke “Oluja 95“ iz Knina. Drugo mjesto pripalo je Marku Skelinu,članu Plivačkog kluba „Riba“ a treće Stipanu Pešiću iz Čiste Velike, nekadašnjem malonogometašu koji je nakon doživljene prometne nesreće počeo baviti sjedećom košarkom u kojoj ostvaruje odlične rezultate.

Najbolji sportaš Šibensko-kninske županije u 2017. godini Luka Gojanović Rakić u ime nagrađenih sportaša zahvalio je na podršci trenerima, obiteljima i prijateljima, preporučivši svima da se bave sportom.

 

19. travanj 2024 08:22