StoryEditorOCM
OstaloPetanque

Dominacija igrača iz Šibensko-kninske županije na prvenstvu Hrvatske: Krešimir Ivančević najbolji među muškarcima, Kristina Vukošić Popov kod žena

Piše šibenski.hr
26. rujna 2021. - 16:21

U subotu je na terenima Petanque centa Rasadnik na Vidicima završeno prvenstvo Hrvatske u Petanqueu za disciplinu "pojedinac" za muškarce  i žene

Prvo mjesto za muškarce je osvojio Krešimir Ivančević iz šibenskog kluba PK 'Dalmatino', drugo mjesto je pripalo Miru Mikulandri iz kluba PK 'Vodice', dok je treće mjesto zaslužio Ivan Lambaša iz PK 'Šibenik'.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Kristina Vukošić Popov iz kluba PK 'Tribunj', a drugo mjesto je pripalo Aleksandri Altunin Acalin iz PK 'Dalmatino'.

Treće mjesto je zauzela Grozdana Juričev Šprljan, članica Petanque kluba 'Vodice'.

Za dva tjedna na terenima petaque centra Rasadnik na Vidicima se održava dvodnevni međunarodni turnir u disciplinama dublet i tripplete. 

Inače, petanque je vrsta boćarske igre, čiji korijeni potječu iz Francuske, a prvi puta se spominje početkom 20 stoljeća. Igra je zastupljena u cijeloj Europi (43 zemlje) i u svijetu (104 zemlje). Prvo Europsko prvenstvo je održano 1957., a svjetsko 1959. godine. Prvenstva se, kako europska tako i svjetska, održavaju svake godine, a na njima sudjeluju muške i ženske reprezentacije (seniorske i juniorske).

26. travanj 2024 08:48