StoryEditorOCM
Ostalosve po starom...

Đoković ponovno pritvoren u ‘zloglasnom hotelu‘: prosvjednici se okupili pred zgradom, ali i pred Rod Laver Arenom

Piše PSD
15. siječnja 2022. - 08:22

Drama Novaka Đokovića ušla je u novi dan, a posljednje informacije pred suđenje na Federalnom sudu govore da je prvi tenisač svijeta ponovno prebačen u pritvor koji se nalazi u "zloglasnom hotelu" Carlton. Dakle, radi se o istom onom u kojem se nalazio i kada mu je prvi put ukinuta viza.

U međuvremenu se pojavila i prva fotografija Đokovića u trenucima dok su ga prevozili prema hotelu. "Teniska zvijezda djelovala je smireno i staloženo, odjeven u zeleni donji dio trenirke i džemper s bijelom maskom na licu", piše The Age.

The Age također navodi da je pred vratima hotela kampirala manja skupina prosvjednika. No, tamo nisu došli podržati Đokovića, već su s transparentima pozivali na puštanje tražitelja azila koji su zadržani u toj ustanovi. Prosvjednici su se okupili i ispred Rod Laver Arene, a povikuju "oslobodite Novaka", "dajte mu da igra"...

image
AFP

Ranije tijekom dana, vozilo s Đokovićem napustilo je ured njegovih odvjetnika pod policijskom pratnjom. Novak i njegov tim se sada pripremaju za ono što slijedi u subotu navečer od 23.30, a to je nastavak procesa pred Federalnim sudom u Melbourneu. To bi mogao biti posljednji sastanak ovog tipa nakon kojeg bismo trebali konačno saznati ostaje li ili ne srpski tenisač u Australiji.

Javio se i novinar Avi Yemini, ovih je dana često citiran, pogotovo u srpskim medijima:

"Cijeli tjedan nam govore da budemo ljuti jer je Novak Đoković 'lagao' prilikom popunjavanja zahtjeva za vizu. Ali Vlada ga ne želi deportirati na tim osnovama, jer označavanje pogrešne kućice nikada ne bi prošlo na sudu. To je izvedeno kako bi se izazvalo zgražanje koje će okrenuti Australce protiv njega. Nažalost, uspjelo je", pogled je novinara Yeminija na slučaj u kojem proziva australsku vladu: "Jedina je istina ta da je Novak trenutno politički zatvorenik."

19. travanj 2024 20:46