StoryEditorOCM
Ostalo‘VICTORIA‘

Dobar nastup na Kantridi: šibenskim reprezentativcima dvije medalje na jakom plivačkom mitingu u Rijeci

Piše B. JURAS
25. ožujka 2022. - 16:42

Uz dva nastupa u finalu šibenske plivačke perjanice osvojile su i dvije medalje u Rijeci, na jakome mitingu "Victoria", trećem ovosezonskom iz serije HEP HPS Grand Prix, gdje je bilo i mnoštvo plivača iz susjednih država.

Toni Slavica je, očekivano, ostvario najbolje rezultate od četiriju predstavnika PK-a Šibenik. Na Kantridi je plivao u A-finalu utrke na 200 metara prsno. Osvojio je osmo mjesto, ali i zlato, prvo mjesto kad su se gledali samo rezultati juniora. Još je dvaput bio drugi u B-finalima. Braća Šimun i Josip Bepo Srzić imali su po jedno sedmo mjesto u poretku mlađih juniora.

– Nakon isplivanih normi za juniorsko prvenstvo u Zagrebu prije dva tjedna, nismo od Tonija tražili velike rezultate u Rijeci. Cilj je bio da probamo neke discipline koje inače ne pliva, da ima više utrka u jednome danu. Rezultati će mu, vjerujem, biti bolji već ovog vikenda u Mariboru, gdje će na susretu reprezentacija plivati u našoj juniorskoj selekciji, i to, po odluci direktora reprezentacije, na 100 i 200 prsno – kazao je Dino Tepić, trener plivača Šibenika i sportski direktor kluba.

Još jedan šibenski plivački klub trebao bi biti zastupljen u Mariboru. Na popisu je juniorskih reprezentativki Tea Jukić. Ona je i u Rijeci potvrdila da su joj specijalnost sprinterske discipline. Bila je sedma u A-finalu utrke na 50 metara leptir, te je osvojila srebrnu medalju za drugo mjesto među juniorkama.

19. travanj 2024 11:03