StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Djevojke ispale iz elitnog razreda, momci ostali među tri najbolje ekipe u B prvenstvu

Piše šibenski.hr
1. lipnja 2021. - 10:31

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i Zagrebačkog plivačkog saveza na bazenu "Svetice" održano je A i B Ekipno prvenstvo Hrvatske za sezonu 2020./2021. Ženski sastav PK Šibenik nastupio je u A prvenstvu dok je muški sastav nastupio u B prvenstvu.

Ženska ekipa koja se borila s najjačim klubovima iz Hrvatske nastupila je u sastavu Marija Kardum, Anamarija Vukičević, Bruna Lokas, Marta Leković i Martina Ševerdija.

- Cilj je bio pokušati osigurati ostanak među osam najboljih. Naše plivačice su se odlično držale prva dva dijela i imale minimalan zaostatak za riječkim Primorjem. Nažalost u trećem dijelu riječke plivačice su polako počele povećavati prednost koju do kraja nismo uspjeli sustići. Ipak pohvalit ćemo pristup i angažman svih cura koje su dale sve od sebe. Na kraju osmo mjesto s osvojenih 14480 bodova. Sljedeće sezone naše cure će se boriti u B prvenstvu skupa s našom muškom ekipom- kazao je Dino Tepić, iz Plivačkog kluba 'Šibenik'.

Plivači PK Šibenik nastupili su u B prvenstvu u sastavu Robert Vukičević, Toni Slavica, Luka Popović, Šimun Srzić, Josip Bepo Srzić i Mauro Galić.

I- ako je ekipa bila pomlađena (jedan mlađi senior, jedan junior i mlađi junior i tri kadeta) glavni cilj naših plivača bio je plasirati se među tri najbolje ekipe. Naši plivači odlično su držali korak za vodećom Kantridom i Zadrom prva dva dijela natjecanja. Do kraja natjecanja naši plivači su uspjeli zadržati treće mjesto s osvojenih 16160 bodova. Sljedeće natjecanje za naše plivače biti će Zlatni Orlando u Dubrovniku koji je uvršten kao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre te se očekuje jaka konkurencija iz desetak država- zaključio je Tepić.

24. travanj 2024 19:20