StoryEditorOCM
OstaloPK "Šibenik"

Ante Paladin na plivačkom mitingu u Korčuli osvojio zlato, srebro i broncu: Klara Pilipac jedina je plivačica s medaljom

Piše B. P:.
7. svibnja 2024. - 18:33

 

Ovogodišnje izdanje plivačkog natjecanja Aminess Korkyra održano je proteklog vikenda u Korčuli. Za dva dana natjecanja okupilo se više od 350 plivačica i plivača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, od kojih trinaestoro iz Šibenika. 

Izvrsnost mjesta i domaćina naši plivači su iskoristili za nešto duži boravak na ovom prekrasnom otoku. Stigli smo dva dana prije i proveli ih u treninzima i druženju. - kaže Dino Tepić, trener PK Šibenik.

- Od šibenskih plivača na pobjedničko postolje popeli su se Teo Macura, Klara Pilipac i Ante Paladin. Anti je to pošlo za rukom u četiti navrata. Zlatni je bio u disciplinama 50 prsno i 100 mješovito. U disciplini 50 leđno osvojio je srebro dok je u disciplini 50 slobodno osvojio broncu. 

U muškoj konkurenciji nastupili su Petar Načev, Matej Vukičević, David Slavica, Borna Horvatović, Vito Ofner, Luka Petrović, Teo Macura i Ante Paladin a u ženskoj Uršula Dunkić, Ana Roca, Klara Pilipac, Rafaela Bašić i Sara Gović.

Teo Macura je u konkurenciji dječaka 2014. godišta doplivao do srebra u disciplini 50 leptir. Jedinu medalju kod plivačica osvojila je Klara Pilipac u disciplini 100 leptir.

16. lipanj 2024 19:09