StoryEditorOCM
OstaloSOLARISOV TOPNIK

Andrija Vlahović otkriva zašto je napustio Mladost i vratio se u stari klub u Crnici: U Zagrebu nisam bio sretan ni kao igrač ni kao čovjek

11. siječnja 2018. - 14:20

Šibenski vaterpolist Andrija Vlahović zapjevao je prošloga tjedna, kao Mišo - "Vraćam ti se Dalmacijo mati“! Umjesto na trening na zagrebačkoj Savi, Andrija je požurio put Šibenika i Crnice. U jednom trenutku zazvonio je telefon.
- Prijatelju, vraćam se! – ispalio je Andrija potpisniku ovih redova i svom starom poznaniku.

Prva je reakcija bila kako se radi o dobroj šali i da je Vlahoviću uranio 1. travnja. No, ubrzo je stiglo detaljnije objašnjenje, nakon kojega je bilo jasno - Andrija Vlahović je novi (stari) igrač Solarisa!
- Razlog moga povratka je vrlo jednostavan. Posljednja dva mjeseca u Mladosti donijela su mi puno frustracija. Kod novog trenera Zorana Bajića pao sam u drugi plan. To mi nije bilo baš lako prihvatiti, s obzirom da statistika govori kako sam lani bio najbolji strijelac kluba - priča nam Vlahović.


Prva violina


Povratak 26-godišnjeg topnika i povremenog hrvatskog reprezentativca u matičnu Crnicu realiziran je u dogovoru s Pericom Bukićem. Čovjekom koji gotovo jednako brine o zagrebačkom i šibenskom prvoligašu.
- Priča o mom povratku krenula je još prije mjesec dana. Nisam više bio sretan u Zagrebu, a iz Solarisa su mi signalizirali da me žele nakon što završi sezona. Ja sam im odmah rekao kako se ne bih bunio ni da dođem odmah! A onda mi se javio Pero, jer je čuo da sam nezadovoljan u Mladosti. Iskreno sam mu rekao da se tamo više ne osjećam dobro ni kao igrač, ni kao čovjek. Sada je manje bitno tko je kriv za to. Jednostavno sam odlučio promijeniti sredinu. Bilo mi je važno da više igram. S Bukićem sam se lako složio se da je najbolje da odem u Solaris, gdje ću biti prva violina momčadi. Gotovo isti dan sam spremio kufer i zaputio se u rodni grad - govori Andrija.

Nije, međutim, samo želja za igranjem vratila šibenskog vaterpolista pod narančastu kapicu. Iz svake njegove riječi vidjelo se da je patio za Šibenikom. I sada, pa i u prijašnjim intervjuima, u kojima mu je najbolnija tema uvijek bila spomen Crnice.
- Falili su mi obitelj, prijatelji. Kava na rivi poslije treninga. Pa, i šibenske cure. Zaboravio sam koliko su lijepe i zgodne! U Zagrebu bih odradio trening, a ostatak dana bih proveo odmarajući se u stanu. Baš kao u stihu Mišine pjesme, koju si spomenuo, shvatio sam da su na jugu i zime od zlata! Naravno, bolio me i pogled na tablicu druge Regionalne lige, u kojoj smo trenutačno bez osvojenog boda - iskreno će Vlahović.

Koliko god mu je odlazak iz Mladosti predstavlja svojevrsno olakšanje, Andrija je svejedno imao težak rastanak sa suigračima.
- Bolan je bio oproštaj sa svlačionicom. Ni ja ni oni nismo mogli zadržati suze na rastanku. Sa suigračima sam bio u sjajnim odnosima. Uostalom, tamo su, uz mene, bila još dvojica Šibenčana - Luka Bukić i Andrija Bašić. No, morao sam otići - potencira Vlahović.


Val povratnika?


A u Crnici su ga dočekali golobradi mladići, kojima će ovaj 26-godišnjak biti poput oca u bazenu. Zajedno s prekaljenim Andrijom Komadinom.
- Vjerujte, već sam se na prvom treningu iznenadio kad sam vidio kakve su mogućnosti tih igrača. Oni možda nisu talentirani kao moja ili neke prethodne generacije, ali ni ja ne bih mogao napredovati da uza sebe nisam imao iskusne, kvalitetne igrače. Kad sam ušao u prvu momčad, vodio nas je današnji izbornik Tucak, a u bazenu su bili Edi Brkić, Slavko Letica, Nikola Sutić, Andrija Španja

Svi oni su mi strašno pomogli savjetima. Da ne govorim kako su me poslije Mate Zeljak i Brkić postavili za kapetana sa samo 19 godina! Moram reći da su momci sjajno reagirali na moj dolazak. Čini mi se da su dobili dodatan motiv da se podignu s dna. Mislim da sad već imamo kičmu momčadi, s Rusom Kintsurashvilijem, koji igra s obje ruke, vratarom Jukićem i Komadinom. Šteta što nismo skupili barem šest, sedam bodova. S tim bi se saldom možda uključili i u borbu za vrh tablice. Ako izuzmemo Zvezdu, u Drugoj regionalnoj ligi nema izrazito jake momčadi - glasno razmišlja novi (stari) igrač Solarisa.

Poklonike vaterpola u Krešimirovu gradu najviše je zagolicala ideja da bi Andrija Vlahović trebao biti predvodnik vala povratnika u Crnicu i ponovnog stvaranja jakog Solarisa. Iako ne razmišlja toliko daleko, ni Andrija ne bi imao ništa protiv toga:

- Želja je kluba da ostanem i iduće sezone. A moj je jedini uvjet da se pojačamo. Znam da se već špekulira s nekim imenima. Da je plan povratak u prvu Regionalnu ligu. Drago mi je da nam ruku daju i izbornik Tucak i Neven Kovačević. Vidim da se posložila i uprava. Ovom gradu treba vaterpolo. Šibenčanima je malo potrebno da se "zapale". Vidljivo je to na primjeru košarke, nogometa, a sjetimo se samo finala LEN kupa, koje smo igrali u Crnici! Zato se nadam da će se u Crnicu vratiti i Funcuti – poručuje za kraj Andrija Vlahović.


Oproštaj s reprezentacijom?
Andrija Vlahović zabilježio je prvi (i jedini) službeni nastup s kapicom hrvatske vaterpolske reprezentacije u svibnju prošle godine. Šibenski vaterpolist tada je zaigrao protiv Talijana u Rijeci, na utakmici u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Nakon osvajanja zlata u Mađarskoj više nije dobio priliku među"barakudama".
- Ne gajim nadu da ću ponovno dobiti poziv u reprezentaciju. Pogotovo sada, nakon što sam otišao iz Mladosti. Jasno da razmišljam o tome, ali treba biti realan. Ima puno mlađih igrača od mene, vrlo perspektivnih, čije vrijeme tek dolazi – smatra Šibenčanin, koji je u karijeri nastupao i za francuski Montpellier, a prošloga je ljeta igrao i malteškoj ljetnoj ligi.

24. travanj 2024 16:40