StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

'Sunčani' gostuju kod Crvene zvezde; Vrbičić: Beograd nije put bez nade

21. veljače 2018. - 09:52

Poslije gotovo trotjedne pauze, vaterpolisti Solarisa vraćaju se obvezama u A-2 Triglav regionalnoj ligi. Put ih je odveo u Beograd, na gostovanje lideru Crvenoj zvezdi. Kada se pogleda tablica, čini se da su "sunčani" krenuli na put bez nade. Crvena zvezda, naime, nije izgubila niti bod u 11 utakmica koliko su odigrali. S druge strane, Šibenčani imaju samo jednu pobjedu i jedan remi u deset kola. No, momčad trenera Renata Vrbičića u posljednje vrijeme je u uzlaznoj putanji, što se forme tiče.

Stoga, kod Zvezde neće izvjesiti bijelu zastavu. Optimizam u redove Solarisa ulijevaju i tri zadnje utakmice koje su odigrali sa srpskim regionalnim ligašima Vojvodinom, Šapcem i Naisom. Premda su u te tri utakmice osvojili samo bod sa Šapčanima u Crnici, svaki put su bili u egalu s protivnicima. U Novom Sadu su im presudili suci, a u Nišu su u zadnjoj četvrtini prokockali vodstvo 8:6. Još gore je bilo sa Šapcem. Tu su "sunčani" ispustili prednost od 5:2.

- Činjenica je da nam fali pobjednički mentalitet. Kada bismo uspjeli dobiti nekoliko utakmica u nizu, mislim da bi sve bilo lakše. Svjesni smo da u Beogradu neće biti lako tražiti bodove. Ali, sve srpske ekipe su približno na istoj razini. Istina, Zvezda se malo odvojila, što ne čudi s obzirom na njihovu kvalitetu. Ipak su oni uspjeli proći skupinu Lige prvaka, što recimo nije pošlo za rukom našoj Mladosti. Međutim, naših nekoliko zadnjih utakmica koje smo odradili na visokoj razini, pokazale su kako se možemo nositi sa svima. Ako odigramo kao u Nišu, odnosno uz dodatne korekcije, možemo izvući pozitivan rezultat. Dakle, put u Beograd nije put bez nade - kazao nam je Renato Vrbičić, trener Solarisa.

Pokazalo se kako nije nimalo lagano igrati utakmice u Srbiji. Na tamošnjim bazenima događaju se čudne situacije, čak i suce bacaju u vodu. I vi ste imali posebno neugodna iskustva u Novom Sadu.

- Kada samo pogledamo grube statističke pokazatelje vidi se da imamo po deset isključenja više od domaćina. Dakle, blago rečeno, u Srbiji je domaćinsko suđenje normalna stvar. Ali, moramo se znati nositi s tim, jer se to tako skoro neće promijeniti - veli Vrbičić.

U Beograd je Solaris otputovao kompletan, u konkurenciji je i gruzijski centar Koba Kintsurashvili koji je u Novom Sadu na svojoj koži osjetio što znači grubost protivničkih igrača. Zanimljivo, Šibenčane u Beogradu na klupi Crvene zvezde čeka Dejan Savić, aktualni izbornik reprezentacije Srbije. Šibenskoj javnosti Savić je zanimljiv i kao igrač ruskog Kazana koji je pobijedio Solaris u završnici Kupa LEN-a, ali i po čuvenom zagrljaju s našim izbornikom Ivicom Tuckom.

- Sa Savićem nisam u toliko prisnim odnosima. Javim mu se, i to je to. Znam ga i iz igračkih dana, jer sam igrao protiv njega. Mene više zanima kako ćemo izgledati u bazenu. Bit ću zadovoljan ako damo sve od sebe. Naša prava prigoda za bodove slijedi nakon Crvene zvezde. U idućim kolima, slijedi nam nekoliko, uvjetno kazano, lakših protivnika. Stoga vjerujem da ćemo prvenstvo završiti s pristojnim bodovnim kontom - naglasio je trener Solarisa.

A uz već spomenutog sidruna Kintsurashviilija i povratnika Andriju Vlahovića, jedna od najjačih karika Vrbičićeve momčadi je vratar Ivan Jukić.

- Svako gostovanje u Srbiji je teško. Među tamošnjim klubovima nema prevelike razlike, pa tako ni Crvena zvezda nije puno bolja od Vojvodine s kojom smo bili u egalu tri četvrtine. S dvojicom novih igrača dokazali smo da možemo ravnopravno igrati sa svima. Vjerujem da će tako biti i sa Zvezdom. Iskoristili smo pauzu za trening, odradili smo mini ciklus priprema. Svi smo zdravi, 100 posto spremni i nadamo se pokojem bodu iz Beograda - poručio je šibenski čuvar mreže.

Utakmica Crvena zvezda - Solaris počinje u 19.45 sati.

25. travanj 2024 02:18