StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

'Solaris' bez petorice prošlogodišnjih igrača počeo pripreme za novu sezonu; Nova lica su, za sada, mladi Herceg i iskusni Kovačić

6. kolovoza 2019. - 15:59

Vaterpolisti 'Solarisa' pod paskom trenera Joška Krekovića počeli su s pripremama za novu sezonu. U njoj će 'sunčani' igrati na dva fronta. Otvaraju je nastupom u LEN Cupu gdje će od 13. do 15. rujna zaigrati u mađarskom Egeru u grupi s domaćinom, ruskim Shturmom i kragujevačkim Radničkim. Tjedan dana kasnije Šibenčani kreću s nastupima i u A2 Regionalnoj ligi.

Momčad Solarisa doživjela je značajne igračke promjene u odnosu na prošlu sezonu. Iz različitih razloga ostali su bez bekova Andrije Komadine i Kristijana Lipara, centra Ive Begovića te vanjskih igrača Karla Eraka i Karla Krekovića. Za sada su tek dva nova lica u rosteru 'sunčanih'. To su talentirani 19- godišnji sidrun Branimir Herceg, koji je stigao iz zagrebačke Mladosti te dvostruko stariji, vrlo iskusni Željko Kovačić, koji je splitski Jadran zamijenio kapicom Solarisa.

Jasno, trener Kreković očekuje dolazak još nekolicine igrača:
- Činjenica je da naša ekipa još nije sklopljena do kraja. Radimo na dolasku još nekih pojačanja. Stoga, ni klupski ciljevi za novu sezonu još uvijek nisu definirani- kazao je trener vaterpolista 'Solarisa'.

Poznato je da Šibenčani lani nisu ispunili glavni cilj sezone- ulazak u A1 Regionalnu ligu. Ipak, ostvarili su utješni- igranje u Europi:
- Naš glavni cilj ove godine je unaprijediti ono što smo počeli lani. Odnosno, da napravimo iskorak i afirmiramo neke mlade igrače iz šibenskog bazena. Zato smo treninzima priključili Vicu Eraka i Matea Sabionija, koji bi uz Malenicu, Koprčinu i Pelicarića u narednoj sezoni trebali pokazati ono što mogu. To je prvi i osnovni cilj kluba ove godine- poručio je Kreković.

O imenima igrača s kojima se još pregovara nije želio govoriti:
- Neću o tome javno, sve dok se ne potpišu ugovori- jasan je trener 'sunčanih'.

Ipak, progovorio je o pozicijama koje bi trebalo ojačati:
- Na bekovima smo dobro pokriveni sa Štrkaljem i Vicom Erakom, kojima može pomoći i naš novi član Kovačić. Dobri smo i na 'dva metra' s Hercegom i Bulatom. Fali nam još vanjskih igrača, ili onih 'sa strane'- veli Kreković.

Trener Solarisa može biti miran oko golmana, sve dok mu je među vratnicama Marin Šparada, jedan od kamena temeljaca obrane koja je lani bila zaštitni znak Šibenčana:

- Dovođenje Hercega i Kovačića odličan je potez. Sada je na nama da se što bolje spremimo i pokušamo napraviti čim bolji rezultat u Europi. Potom nam slijedi Regionalna liga u kojoj imamo isti cilj kao i lani. Prošle godine smo kiksali na samom kraju sezone, ove godine ćemo to pokušati ispraviti- kazao je vratar Solarisa.

Nakon bogate karijere u Mornaru, Jadranu iz Herceg Novog, ruskog Kazan i splitskog Jadrana u Crnicu je preselio 38- godišnji Željko Kovačić. Spličanin je bio jasan u odgovoru na pitanje zašto je pod kraj karijere izabrao Šibenik:

- Zbog Joke! (op.p. Joško Kreković)- ispalio je kao iz topa Kovačić i nastavio:

- S Krekovićem sam igrao zajedno tri godine. Potom mi je tri sezone bio trener. S njim imam izvanredan odnos i izvan bazena. Znate, teško je u ovim mojim godinama naći neki igrački motiv, ali lani sam očekivao da će Solaris izboriti A1 regionalnu ligu, i sada mi predstavlja izazov da pomognem momcima da uspiju to napraviti ove sezone- kazao je iskusni vaterpolist, koji dobro poznaje sredinu u koju je došao:

- Čujte, Solaris je lani igrao četvrtfinale domaćeg prvenstva, čak smo zajedno i trenirali. Znam da momčad ima dosta potencijala. No, prošla sezona je većini momaka bila prva u koju su ušli s velikim rezultatskim ambicijama. Mislim da su pali i na psihološkom planu, naročito u ključnim utakmicama na gostovanjima. No, to je škola koja se mora proći. Vjerujem da ćemo ove godine imati pravu atmosferu u momčadi te pokazati i pravo lice na gostovanjima, ne samo u Crnici- zaključio je Kovačić.

23. travanj 2024 13:14