StoryEditorOCM
Ostalosporna proslava

'Možeš biti osvajač ATP Kupa, ali duboko u sebi i primitivac': oštra reakcija veleposlanika Kosova, nije imao milosti za Đokovića

Piše SN
13. siječnja 2020. - 13:59

Novak Đoković i srpska reprezentacija osvojili su premijerno izdanje ATP Kupa u Australiji, no za tom pobjedom vuku se i određeni - repovi. Već smo pisali o Rafaelu Nadalu koji je komentirao publiku, a sad se oglasio i veleposlanik jedne države u Bugarskoj koji je Đokovića otvoreno nazvao - primitivcem!

Naravno, u pitanju je veleposlanik Kosova koji je oštro reagirao nakon kontroverzne proslave na središnjem terenu u Sydneyju - pišu Sportske novosti.

"Nakon vojnog marša (Marš na Drinu), nastavili su sa Kosovom. Možeš biti osvajač ATP Kupa, ali duboko u sebi i primitivac, klasični balkanski nacionalist i šovinist", rekao je Edon Cana i još nešto dodao:

"Nije slučajno Novak Đoković najmanje obožavani šampion u povijesti tenisa".

Pjevali su "Marš na Drinu", potom "Vidovdan", a sve su završili refrenom:

"Tko će mi oteti Kosovo iz moje duše".

Možda ratovima, vojnim temama nije mjesto na sportskom terenu, ali svakako je na njegovu stranu stao njegov otac Srđan:

"Da, Novak je nacionalist. Ali to nije ništa ružno. On samo voli svoj narod i svoju zemlju. Kao što je Jeruzalem za Izrael, tako je i Kosovo za Srbiju sveta zemlja", dodao je Srđan u TV emisiji.

Možda bi bilo ljepše da su odabrali neke normalnije pjesme, "o ljubavi", da su pjevali "svojim ženama", napisao je netko na Twitteru, no ratne teme, čini se, ne mogu tako lako s repertoara... 

20. travanj 2024 13:46