StoryEditorOCM
NogometVatreni, vi ste ponos nacije

Zlato nam je izmaklo, ali ne budimo razočarani! Povijesni je ovo uspjeh na kojeg smo čekali dva desetljeća i zato uživajno u njemu

Piše Katarina Rudan
15. srpnja 2018. - 22:56

Hrvatska je druga nogometna sila svijeta, jesmo li toga svjesni?  Zlato nam je izmaklo, ali ne budimo razočarani. Povijesni je ovo uspjeh na kojeg smo čekali dva desetljeća.  I zato uživajno u njemu.

Nakon završetka utakmice, vjere, nadanja  i navijanja  da će naši "vatreni" ipak sustići  Francuze i opet otići u produžetke, osjećaji su se miješali.

Vidjelo se to i osjetilo na svakom koraku. No, lijepo je i u ovom trenutku čuti kako ulicama prolaze auti, trube, zastavama se maše, pjeva na trgu Pavla Šubića, ispred zgarde Županije., po kafićima, u Docu...

A Šibenskoj narodnoj glazbi svaka čast! Prodefilirali su i prije, a i nakon utakmice šibenskim ulicama, svirali koračnice i izazvali oduševljenje ne samo "ljudi u kockastom", već cilog domaćeg i stranog svita.

Mladost pjeva, pleše, komentira...I vjerujemo da će slavlje za osvojeno drugo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu trajati do dugo u noć. "Vatreni" su to zaslužili.

Evo i  izjava naših sugrađana:

- Igrali smo fantastičan nogomet i nakon ovakve utakmice nije sramota ni izgubit. Francuzima je sve što se opalilo ušlo u gol i tu se jednostavno ništa nije moglo. Ovo je fantazija, jedan povijesni trenutak u kojem smo svi ponosni, pogotovu na tu srčanost, na igru i motiv kojeg su momci imali. Dečkima kapa do poda, izjavio nam je Šibenčanin Matija Bumbak.

Sve utakmice "vatrenih" u svojem gradu pratila je i Dora Žganjer, koja živi u Dublinu ali je tu na godišnjem odmoru.

- Uživala sam! Ma kakvi, nema razočarenja. Francuzi su jednostvno imali više sriće. Pa ljudi, nemojmo sad mudrovati, biti nesretni. Prije 20 godina bili smo brončani, sad smo srebrni, a za 20 ćemo biti zlatni. Ja ću to doživjeti, a vi stariji – nisam baš sigurna, rekla nam je raspjevana Dora.



 

20. travanj 2024 15:31