StoryEditorOCM
Nogometdrama u koprivnici

Zlata vrijedan bod: Šibenik se u završnici spasio od poraza, Narančaste pogurala nepromišljenost Slavenovog igrača

Piše Krešimir Gulin
25. listopada 2024. - 20:06

Šibenik je već sedmu utakmicu bez pobjede, ali u konačnici može biti sretan ishodom susreta u Koprivnici u kojem je iščupao dragocjen bod protiv izravnog suparnika za ostanak. Naime, ovim remijem Šibenčani su zadržali solidnih šest bodova prednosti nad Farmaceutima.

Trener Šibenika Marko Kartelo je u odnosu na svoj debi protiv Osijeka dosta ispremiješao sastav. U prvih 11 uvrstio je neke igrače koji su u dosadašnjem dijelu sezone bili u drugom planu. Poput Gačića, koji je zaigrao na poziciji desnog beka iako se radi o stoperu po vokaciji, te Zdunića koji je zauzeo mjesto centralnog napadača umjesto suspendiranog Santinija.

image

Koprivnica, 251024.
Stadion Apas.
Nogometna utakmica 11. kola Supersport HNL-a, Slaven Belupo - Sibenik.
Na fotografiji: navijaci Sibenika, Funcuti.
Foto: Damir Krajac/Hanza Media

Damir Krajac/Cropix

No, za razliku od dvoboja s Osječanima, u Koprivnici se Šibenik vratio na Carevićeve postavke kada je uglavnom bio u podređenom položaju i prigode tražio iz kontranapada.

Iako je domaćin od početka utakmcie imao inicijativu, Narančasti su poveli iz prvog ozbiljnijeg dolaska pred gol Koprivničana. Bilo je to u 20. minuti. Golemi posao je nparavio Bakić koji je oduzeo loptu na sredini terena, produžio do Gržana koji ubacuje s desnog boka u kazneni prostor gdje se odlično snašao Božić i matirao Suška s 5-6 metara.

image

 Ivan Božić

Damir Krajac/Cropix

Zanimljivo, bio je to jedini udarac Šibenčana na vrata Slavena u prvih 45 minuta.

Nakon vodstva Šibenika uslijedio je još žešći pritisak domaćina i gol za izjednačenje je praktički visio u zraku. U 28. minuti sjajno je reagirao vratar Đaković obranivši udarac Libera glavom. Narančasti su imali dosta problema s brojnim centaršutevima Koprivničana i nakon jednog takvop ubačaja Crepulje u 30. minuti iskusni Nestorovski je glavom pospremio loptu iza Đakovićevih leđa.

Do odlaska na odmor mogao je Slaven do potpunog preokreta. No, Božićev volej liznuo je gornji dio grede, a šut Dolčeka zaustavio je Đaković.

Ono što se nije dogodilo na koncu prvog poluvremena zbilo se vrlo brzo u nastavku. Sasvim zasluženo, Slaven je stigao do vodstva. Šibenik je opet primio gol po staroj špranci,s desne strane je centrirao Bosec a kapetan Božić je glavom sa 6-7 metara zatresao Đakovićevu mrežu.

Činilo se da će Šibenik teško do pozitivnog rezultata, ali odnos snaga na terenu promijenio se u 74. minuti kada je neoprezni Agbekpornu nepotrebno grubo startao na sredini terena i dobio drugi žuti karton.

image

 Marko Kartelo.

Damir Krajac/Cropix

Bacio je tada Kartelo sve karte u napad, gurnuo u igru i zadnje adute- Majića i Torresa. Veliku šansu za izjednačenje Šibenik je imao u 84. minuti. Poslije kornera kojeg je izveo Majić, na drugoj vratnici je ostao sam Prekodravac ali je s vrha peterca promašio cilj.

Međutim, četiri minute kasnije Narančasti su došli do zlata vrijednog boda. Važnu ulogu kod izjednačujućeg gola odigrali su Kartelovi džokeri s klupe Majić i Kulušić. Prvi je oštro tukao s distance, a drugi asistirao Prekodravcu koji je glavom ugurao loptu u mrežu.

Slaven je u sučevoj nadoknadi mogao šokirati Šibenik, ali je volej Martinovića otišao nekoliko centimetara pored vratnice.

Na koncu, Šibenčani mogu slaviti bod koji im daje zraka uoči dolaska Dinama na Šubićevac u idućem kolu.

image
Damir Krajac/Cropix

Slaven Belupo- Šibenik 2:2 (1:1)

KOPRIVNICA- Stadion Ivan Kušek Apaš. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelci: 0:1 I. Božić (20.), 1:1 Nestorovski (30.), 2:1 T. Božić (57.), 2:2 Prekodravac (88). Crveni karton: Agbekpornu (Slaven Belupo)- u 74. minuti, drugi žuti. Najbolji igrač: Marin Prekodravac (Šibenik).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak- Bosec, T. Božić, Kovačić, Lučić- Crepulja (od 71. Martinović), Agbekpornu- Dolček (od 88. Boras), Liber (od 88. Ćubelić), Grgić (od 71. Murić)- Nestorovski (od 77. Jelić Balta).

Šibenik (4-1-4-1): Đaković, Gačić, Morrison, Punčec, Zuta (od 53. Brajković)- Roca- Gržan (od 60. Kulušić), Bakić (od 79. Majić), Prekodravac. I. Božić (od 79. Torres)- Zdunić (od 60. Baković).

image

 Funcuti

Damir Krajac/Cropix
25. listopad 2024 20:10