StoryEditor
NogometU rukama kolumbijcima

Željko Burić i Zapata Sierra potpisali ugovor o prodaji i prijenosu dionica HNK Šibenik

Piše šibenski.hr
25. studenog 2020. - 15:38
Sibenik, 25.11.20. Gradonačelnik Željko Burić, zamjenik Paško Rakić i predstavnici Kolumbije daju izjavu za medije nakon potpisanog ugovora o kupnji HNK Sibenik. Na fotografiji: S lijeva, Paško Rakić, Željko Burić, Francisco Cordone i Eduardo Fernando Zapata Siera  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Gradonačelnik Željko Burić i direktor tvrtke Football Smart International d.o.o. Eduardo Fernando Zapata Sierra potpisali su u srijedu Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d.

Grad Šibenik je, podsjetimo, raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, a po okončanju kojeg je utvrđeno kako je najpovoljnija ponuda ona tvrtke Football Smart International d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu koju je potom usvojilo Gradsko vijeće grada Šibenika na svojoj sjednici u rujnu 2020. godine.

Tvrtka Football Smart International, sukladno uvjetima javnog natječaja, uplatila je iznos od 3 milijuna kuna kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za  297.056 dionica HNK Šibenik.  Iznos od 100 tisuća kuna uplaćen je ranije kao preduvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku.

Ugovorom je definirano da je kupac upoznat sa stanjem športskih objekata na kojima je šibenskom prvoligašu dano pravo korištenja te isto stanje prihvaća, a ujedno da Grad Šibenik nije dužan daljnjeg, kako tekućeg tako ni investicijskog, održavanja športskih objekata na kojima HNK Šibenik ima pravo korištenja.

Također kupac se ugovorom obvezao omogućiti da HNK Šibenik, u svakom trenutku po posebnom pozivu, stavi Gradu Šibeniku, gradskoj tvrtki ili ustanovi na raspolaganje športske objekte za njihove potrebe.

U formalnoj proceduri preuzimanja Kluba od strane novog vlasnika potrebno je steći suglasnost Ministarstva turizma i sporta - Povjerenstva za profesionalne sportske klubove na potpisani ugovor.

Prigodom potpisivanja ugovora predstavnici tvrtke Football Smart International iskazali su zadovoljstvo okončanjem postupka, kao i interes da što prije započnu s radom na podizanju kvalitete Kluba.

Izdvojeno

12. siječanj 2021 05:34