StoryEditorOCM
NogometSVI NA ŠUBIĆEVAC

‘Želimo tri boda i to je naš cilj!‘: trener Čanadi i stasiti Sinjanin najavili utakmicu protiv Lokomotive

Piše Krešimir Gulin
28. srpnja 2022. - 14:27

Nogometaši Šibenika nakon dva odigrana kola na kontu imaju jedan bod. Poslije minimalnog poraza od Rijeke na Šubićevcu (0:1), Narančasti su na gostovanju kod Gorice remizirali (0:0). Ta dva rezultata zorno svjedoče što je bio primarni cilj novog trenera Damira Čanadija- učvrstiti obranu koja je nerijetko 'plivala' prošle sezone:

- Trener inzistira na obrani, znamo da je Šibenik lani primio čak 75 golova i to nam se više ne smije ponavljati- kazao je 22- godišnji Sinjanin Mislav Matić, koji je u Velikoj Gorici debitirao u službenoj utakmici u narančastom dresu.

Matić je zauzeo poziciju libera u Čanadijevoj omiljenoj formaciji s tri stopera i posao odradio vrlo korektno:

- Znate, dobra obrana je uvijek zasluga cijele momčadi- skroman je Matić, kojemu se u Šibeniku prije desetak dana priključio i stariji brat Bernard (28), prošle sezone igrač Istre.

Stariji Matić imao je velikih problema s ozljedom i njegov puni angažman treba pažljivo dozirati. Ipak, lako je moguće da uskoro u šibenskoj obrani vidimo bratski tandem stasitih Sinjana:

- Ovo je prvi put da ja i brat igramo u istom klubu. Na nama je da radimo, a trener će odlučiti kada ćemo i hoćemo li zajedno zaigrati- veli libero Narančastih.

Matić je jednu sezonu proveo u zagrebačkoj Lokomotivi koja je idući protivnik Šibenčana:

- Iz ekipe u kojoj sam bio stariji igrači su uglavnom otišli, ostalo je nešto mlađih. Mislim kako je vrlo neugodan Aliyu na krilu. a Cokaj u sredini terena je glavni igrač. Napravili bismo veliku stvar kada bismo zaustavili njih dvojicu. Ove sezone želimo biti čvrsti na Šubićevcu i nikome olako ne davati bodove na svom travnjaku. Nadam se da ćemo s tom praksom započeti već od Lokomotive - zaključio je Matić.

Trener Čanadi istaknuo je kako bi na kraju dana u petak bilo sjajno biti ispred Lokomotive, a to se može samo pobjedom. A da bi Šibenik počeo pobjeđivati, mora početi i zabijati. Naime,prvih 180 minuta igrači Šibenika pucali su ćorcima:

- Znamo da će nam biti teško protiv Lokomotive, oni su se odlično nosili s Dinamom, pobijedili su Lokomotivu... Perfektni su u presingu, njihova prednost je što su dugo na okupu. Međutim, mi imamo namjeru dobiti. Jasno za to moramo početi realizirati naše šanse koje smo imali i u prve dvije utakmice u kojima smo također mogli doći do pobjede. Ponavljam, igramo kod kuće, pred svojim navijačima, želimo tri boda i to je naš cilj- rekao je Čanadi, koji od razgovorljivog tipa gotovo da proglasi 'silenzio stampa' kada ga se počne pitati o sastavu i taktici.

Uspjeli smo doznati kako i dalje nema na raspolaganju ozlijeđenog Delića. Trenirati je počeo trenerov sin Marcel koji je zbog ozljede morao napustiti igru protiv Gorice.

Očito, Čanadi neće mijenjati formaciju koju je koristio u prve dvije utakmice:

- Zašto bih?- lakonski je odgovorio na novinarsko pitanje trener Narančastih.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-2-1): Rogić- Perić, M. Matić, Mesa- Arai, Salomon, Ćurić, Mina- Vidović, Dolček- Čop.

Utakmica Šibenik- Lokomotiva igra se u petak u 18,55 sati. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.

Prihod šibenskim vatrogascima

Uprava HNK Šibenika i uoči utakmice s Lokomotivom povukla je još jedan lijep potez. Naime, sav prihod od ulaznica bit će doniran Dobrovoljnom vatrogasnom društvu 'Šibenik'. Podsjetimo, utržak je doniran i s prve utakmice protiv Rijeke. Tada je novac išao za opožarena područja vodičkog zaleđa, Zatona i Rasline koja su stradala u velikom požaru 13. srpnja.

24. travanj 2024 15:37