StoryEditorOCM
NogometKoronavirus na Šubićevcu

Zaražena najmanje dvojica nogometaša: Cijela ekipa odradila testiranje, rezultati se čekaju s nestrpljenjem jer ‘visi‘ subotnja utakmica s Lokomotivom

Piše Krešimir Gulin
3. prosinca 2020. - 13:32

Koronavirus se probio i u redove nogometnog prvoligaša sa Šubićevca. Prema posljednjim informacijama najmanje dvojica prvotimaca Narančastih zaražena su Covidom-19. Također, epidemiolozi su stavili u samoizolaciju još jednog igrača, budući da je bio u bliskom kontaktu sa zaraženim suigračem.

Međutim, teško je vjerovati da će se zdravstveni bilten na Šubićevcu zadržati samo na toj brojci. Budući da su Šibenčani proteklih dana normalno igrali prvoligaške utakmice i održavali treninge sumnja se da bi broj oboljelih mogao biti i veći, jer su bili u kontaktima sa zaraženim igračima.

Pojavila se i sumnja da su neki od igrača zaraženi bili već na minuloj utakmici sa Slaven Belupom, ali nisu imali simptome.

Stoga je uprava kluba povukla jedini logičan potez i u četvrtak prijepodne otkazala zakazani trening te sve nogometaše poslala na testiranje u šibenski Zavod za javno zdravstvo.

Rezultati testiranja cijele momčadi čekaju se s nestrpljenjem, budući da bi Šibenčani po rasporedu trebali igrati utakmicu 14. kola 1.HNL s Lokomotivom u Zagrebu. Međutim, kako prijeti realna opasnost da veći broj igrača Šibenika bude pozitivan, nije nemoguća opcija da susret s Lokosima bude odgođen.

Inače, Šibenik se sve do sada jako dobro nosio s epidemijom koronavirusa. Ili, od početka sezone niti jedan nogometaš Narančastih nije bio zaražen, pa su Šibenčani jedina ekipa u 1.HNL koja je prvih 13 kola odradila po rasporedu.

Za razliku od igrača, Covid-19 nije štedio struku i upravu prvoligaša sa Šubićevca. Podsjetimo, trener Kurnoslav Rendulić je obolio još u srpnju, prvog dana priprema za novu sezonu. U posljednjih 10-15 dana koronavirus je poharao kat Šubićevca. Tako su redom u karanteni završavali Ivo Šupe, voditelj Škole nogometa, Ivan Bulat, sportski direktor, a na koncu i njegov brat Josip Bulat, predsjednik  Nadzornog odbora.

Na žalost, dogodilo se ono što nitko nije želio, a to je da virus napadne i igrače.

19. travanj 2024 05:02