StoryEditorOCM
Nogometna šubićevcu puno upitnika

Zapelo s Karajicom?! Pregovori s mogućim novim vlasnikom HNK-a Šibenik idu sporije nego što se očekivalo

Piše Ivo Mikuličin
12. siječnja 2023. - 19:37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako izbrisati temeljni dojam da je Šubićevac trenutačno kao čardak koji nije ni na nebu ni na zemlji!? Da se trener Mario Cvitanović i igrači marljivo pripremaju za nastavak prvenstva, dok čelnici kluba uporno šute.

Danas (12. siječnja) nogometaši Šibenika igraju treću utakmicu na 9. Arena kupu u Medulinu, koja će ne samo dati odgovor dokad će “narančasti” biti na pripremama, već i “zaokružiti” bilancu pripremnih utakmica Šibenčana za nastavak prvoligaške utrke, što, zbog stanke izazvane Svjetskim prvenstvom u Kataru, počinje kao nikad rano. Kako u ovom trenutku ni teorijski ne možemo znati ishod utakmice sa zagrebačkom Lokomotivom, možemo samo konstatirati da je Šibenik u tri zimske provjere (Varaždin, slovački Dolny, beogradski Radnički) ostvario dvije pobjede i jedan remi, uz ukupnu gol-razliku od 7:1.

A vijesti koje stižu s istarskog poluotoka imaju uglavnom pozitivan predznak.

Nema ozljeda

– Zadovoljan sam dosadašnjim tijekom priprema, posebice kad je riječ o tjelesnom aspektu treninga. Što je najvažnije, nema ozljeda igrača. A atmosfera je na treninzima i utakmicama zaista dobra – oglasio se trener Šibenika Mario Cvitanović, koji je, čini se, nešto bolje volje nego prije puta za Medulin.

Teško je izbrisati dojam da trener Šibenika, ako izuzmemo stalnog startera, iskusnog Austrijanca Patricka Salomona, ne žali previše za onima koji su dobili brisovnice na Šubićevcu. Nije nezadovoljan ni prinovama.

Knežević je iskusan, provjeren igrač, miran na lopti. Mladi, posuđeni igrači iz Hajduka i Šibenika Ivan Krolo i Marko Soldo su, očito, nadareni igrači. Prvoligaško iskustvo, dakako, ne mogu steći “preko noći” – više nego jasan je Cvitanović.

Prvi put se trener Šibenika oglasio u vezi s “unutrašnjim pričuvama” ili barem malo priklonio onima koji vjeruju da i aktualni kadar može rezultirati “pristojnim” sastavom. Ostaje, dakle, dvojba je li nedovoljna pripremljenost bila i jedini razlog što su bivši reprezentativac Čop, prije svih, ali i Delić i Dolček, igrali jesenas slabije nego što je od njih Šubićevac očekivao!?

image

Trener Mario Cvitanović ne gubi optimizam

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Cvitanović je inače čvrst, stabilan čovjek, koji se ne boji izazova i kad se čini da je situacija sve samo ne i nimalo laka. No glasno se pita može li dio mlađih prvotimaca tako lako izdržati pritisak borbe za prvoligaški ostanak, koja očito čeka “narančaste”!?

Dinamo je po tko zna koji put pomogao Riječanima u situaciji kad je Rujevici prijetio crni scenarij. Naravno, netko će se među šibenskim navijačima pomalo naivno pitati zašto su Deni Jurić i Antonio Marin umjesto posudbe (iz Dinama) u Šibenik, gdje su stekli prvu “pravu” afirmaciju, izabrali Rijeku!? Ne, nema sentimentalnosti u profesionalnom nogometu.

Čekajući pojačanja

Uz nemali broj pozitivnih poruka Mario Cvitanović je iz Medulina još jednom poručio: “Da dobijem dva-tri ozbiljna pojačanja, ušao bih miran u nastavak prvenstva.”

Kad smo trenerov vapaj prenijeli tamo gdje traje neka druga vrsta priprema, dobili smo uopćeni odgovor: “Polako, polako...” Da ne govorimo o tome kako ni Interpol, ni SOA, ni Scotland Yard ne znaju zapravo što se događa vezano uz vlasništvo šibenskog prvoligaša.

Očito je jedino da pregovori s mogućim novim vlasnikom ili menadžerom spremnim da sudjeluje u dokapitalizaciji HNK-a Šibenik idu sporije nego što se očekivalo. Vjerojatno i zbog toga što su već propušteni neki raniji vlakovi, koji bi “narančaste” puno brže i sigurnije odvezli u mirniju, komforniju zonu.

Neslužbeno, bitan čimbenik u pregovorima oko nove slike Šubićevca je njemački Hrvat Željko Karajica, koji se iskazao kao uspješni menadžer boksača Filipa Hrgovića, te stabilizacijom austrijskog prvoligaša iz Klagenfurta. Angažiran je i u berlinskom nogometnom klubu Victoria.

25. ožujak 2023 10:04