StoryEditorOCM
Nogometzgusnuti raspored

Zaliha od sedam bodova je tu, ali fale pobjede: trener Escobar i najbolji strijelac Šibenika najavili gostovanje u Varaždinu

Piše Krešimir Gulin
15. travnja 2021. - 16:28

Nogometaši Šibenika više od dva mjeseca ne znaju za pobjedu u prvenstvu, međutim još uvijek nisu u nemirnim vodama glede prvoligaškog opstanka. Naime, Narančasti imaju solidnu zalihu od sedam bodova u odnosu na 'fenjeraša' Lokomotivu. No, ne počne li uskoro ekipa trenera Sergija Escobara debljati bodovni konto moglo bi biti 'čupavo' na Šubićevcu. Kao prigoda za 'trobod' nameće se gostovanje u Varaždinu. Zadnju utakmicu u baroknom gradu po dobrom pamti centarfor Šibenika Deni Jiurić koji je hat trickom donio pobjedu Narančastima:

- Naravno da bi bilo lijepo da se to ponovi. Rado se sjećam te utakmice. Igrali smo baš dobro, ja sam zabio tri gola... Ali, nije važno tko će zabijati, naš zajednički cilj je uzeti tri boda. Kažete da više od dva mjeseca nismo pobijedili. Što se mene tiče, svaka utakmica je prigoda da prekinemo taj neugodan niz. Mislim da je vrijeme da se to dogodi baš u Varaždinu i mi ćemo se bacati na glavu da do pobjede i dođemo- veli vođa navale Šibenika.

Ali, na glavu će se bacati i Varaždinci:

- To je sigurno, jer i oni se bore za goli život. Zato i očekujem čvrstu, mušku utakmicu. Nama je trebalo vremena da pohvatamo zamisli novog trenera. Držim kako smo iz dana u dan sve uigraniji te da ćemo protiv Varaždina pokazati svoju pravu snagu- zaključio je Jurić.

Kada je na klupi Šibenika zamijenio Krunoslava Rendulića Španjolac Escobar je naglasio kako mu je cilj što prije preokrenuti niz negativnih rezultata. Bod protiv Dinama izgledao je sjajno, ali potom je stigao poraz od Rijeke:

- I protiv Dinama i protiv Rijeke odigrali smo dobre utakmice, naročito sa Zagrepčanima. U obje utakmice imali smo više napadačkih akcija i udaraca prema golu. Što se Rijeke tiče, ta je utakmica išla prema neriješenom. Jedina je razlika što su oni zabili, a mi nismo- pojasnio je Escobar.

Međutim, španjolski trener ne traži nikakav alibi pred Varaždin:

- Sad igramo protiv ekipe koja je ispod nas na tablici i više nema nikakvih izlika da ne pobijedimo. To je ključna utakmica u našoj misiji spašavanja. I da znate, nećemo se zadovoljiti remijem. Vjerujem da smo bolji od Varaždina i da ćemo ostvariti pobjedu kojom ćemo uploviti u sigurniju zonu. Pobjeda bi nam donijela mir uoči idućih utakmica- otvoren je trener Šibenika.

On u Varaždinu neće moći računati na veznjake Ćurića i Martina. Dvojba je hoće li posegnuti za ofenzivnijim Rakom ili defanzivnijim Alimijem kao njihovim alternacijama? Jer, sigurno je da će u startnoj postavi mjesto ponovno pronaći Emir Sahiti:

- Neću vam otkrivati karte. Bit će nekih promjena u odnosu na Rijeku. Uostalom, svježine će nam trebati jer nas već u utorak čeka utakmica s Goricom, a onda u subotu sa Slavenom- završio je Escobar.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Schildenfeld, Bilić, Mina- Mesa, Bulat- Prince, Rak, E. Sahiti- Jurić.
Utakmica Varaždin- Šibenik igra se u petak u 16 sati. Sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

20. travanj 2024 10:02