StoryEditorOCM
NogometVrata Šubićevca širom otvorena

Zagrijava se atmosfera u Šibeniku uoči utakmica sezone; Iskusni Mostarac iskren: Ostali smo dužni navijačima ovog proljeća

28. svibnja 2019. - 14:11

Zagrijava se atmosfera u Krešimirovom gradu uoči prve utakmice kvalifikacija za ulazak u 1.HNL između Šibenika i Istre koja je na raspredu u petak, 31. svibnja u 19 sati na Šubićevcu. Iz uprave 'narančastih' najavili su da će napraviti sve da 'dignu cili grad' čim su saznali da će biti domaćini prve utakmice. Prvi potez u tom smislu čelnici Šibenika napravili su tako što su širom otvorili vrata Šubićevca za tu utakmicu:

- Da, odlučili smo da ulaz bude besplatan. Neće čak trebati ni preuzeti ulaznicu, jer ih uopće nismo tiskali. Na taj način želimo zahvaliti našim navijačima za podršku tijekom cijele sezone, ali ih pozvati da nam budu 12. igrač u najvažnijoj utakmici sezone- kazao je Jure Zoričić, predsjednik Uprave HNK Šibenik.

Teško je prognozirati koliko će publike biti u petak navečer na Šubićevcu. Optimisti očekuju brojku od oko 5000 gledatelja uzdajući se da će se ponovoti scenarij iz 2016. godine kada su Šibenčani igrali utakmice odluke za plasman u viši rang s Cibalijom i Istrom. Naravno, prijatelji Šibenika voljeli bi da se ponovi isti dekor, ali da se promijeni konačni ishod, jer tada su 'narančasti' ostali kraktih rukava:

- Očekujem stvarno pun stadion. Preporučio bih gledateljima da dođu na Šubićevac nešto ranije, jer su još uvijek radovi kod istočne tribine, ali i zato što će biti nešto rigoroznije kontrole na ulazima. Nadam se pravom spektaklu i vjerujem da će Šibenik još jednom pokazati da može na visokoj razini organizirati ovako zahtjevne utakmice. Sve oči hrvatske nogometne javnosti bit će uprte u nas, jer se više ne igraju druge ligaške utakmice. Osobno, nadam se kako nam je ovo samo predigra za prvoligaške utakmice naredne sezone- opet će Zoričić.

Bilo je razmišljanja da će se momčad uoči utakmice povući u karantenu:
- Zaključili smo da nema potrebe za tim. Držimo da se prije svega momčad treba opustiti. Mislim da nam je nakon poraza od Varaždina s leđa spalo breme. Mislim da možemo Istru dobro namučiti. Oni su specifična ekipa s puno stranaca koji su odavno kupili karte za povratak kućama. Mi imamo momčadski duh za razliku od njih i na tome temeljim optimizam. Istra je platežno kudikamo bolje tretirana od nas, ali to u ovakvim utakmicama ništa ne mora značiti. U svakom slučaju, Šibenik neće izvjesiti bijelu zastavu- zaključio je predsjednik Uprave Šibenika.

'Narančastima' će u majstorici s Istrom trebati dosta iskustva. Najviše ga u redovima Šibenika ima stoper Boris Pandža. On i njegovi kolege iz zadnjeg reda imat će puno posla s kvalitetnim napadačima Puljana, prije svih Argentincem Mierezom, kojega svi hvale:

- Iskreno, nisam puno gledao Istru i oni su mi velika nepoznanica. Međutim, mi moramo biti na nivou kao protiv Hajduka u Kupu. Ako budemo tako izgledali, ne trebamo se bojati za rezultat- misli Pandža.

Beskompromisni borac iskreno se posuo pepelom za izvedbe Šibenika tijekom proljeća:
- Ostali smo dužni i navijačima i sebi. Sada nema vremena za dublje analize. Moramo se maksimalno mobilizirati i pokušati iskoristiti šansu da sve ispravimo- govori iskusni Mostarac.

Tradicija govori da su u ovim kvalifikacijama prvoligaši uspješniji od drugoligaša:
- Je, prvoligaši su u prednosti zbog podražaja koji imaju u 1.HNL. No, ovo su specifične utakmice. Evo, gledao sam Union Berlin i Stuttgart, gdje je Berlin prošao iako su bili tek treći u njemačkoj drugoj ligi- veli Pandža.

Uoči ždrijeba kvalifikacija puno se govorilo o tome je li bolje igrati prvu utakmicu doma ili u gostima. Trener Šibenika Borimir Perkovića htio je prvu na Šubićevcu i kuglice su ga poslušale:

- Osobno, volio bih prvu igrati u Puli, izvući pozitivan rezultat i onda imati revanš na Šubičevcu u velikoj euforiji. No, nema toliko veze gdje je prva, a gdje druga. Idemo obje utakmice muški i pokazati da vrijedimo i zaslužujemo igrati 1.HNL- govori Blaić.

Koji rezultat bi vas zadovoljio u prvoj utakmici? Nisu rijetki oni koji misle kako bi 0:0 bilo dobro:
- Ha, ne bih se baš zadovoljio s 0:0. Istri prepuštamo ulogu favorita, ali na Šubićevcu ćemo ići na pobjedu. Premda i s eventualnih 0:0 nismo bez šansi u Puli. U tom slučaju ići ćemo gore pokušati se obraniti i iznenaditi iz kontre- rezonira branič Šibenika.

Mogući su i jedanaesterci. I prije tri godine Istra je tek u ruletu jedanaesteraca sačuvala prvoligaški status. Vježbate li udarce s 11 metara?
- Ne, nismo još o tome razmišljali. Još je to predaleko...- zaključio je Blaić.

19. travanj 2024 06:39