StoryEditorOCM
NogometVELIKI JUBILEJ

Zagora iz Unešića u slavljeničkom je tjednu. Paić: ‘Ovu sezonu napravit ćemo iskorak, a Šibeniku je mjesto u elitnom razredu hrvatskog nogometa‘

Piše PIŠE: Toni Veljača
FOTO: Nikša Stipaničev/Hanza Media
3. kolovoza 2023. - 19:31

Zagora iz Unešića u velikom je, slavljeničkom tjednu. Klub slavi 75 godina postojanja. Daleke 1948. godine, u Unešiću se ‘rodio’ Zadrugar Unešić. Tijekom svog postojanja više je puta mijenjao ime: 9.maj, pa krajem 60-ih Razvitak, da bi od 1996. ponosno ponio ime NK Zagora, koje nosi i dan danas.

U povodu velikog jubileja, na Borovištu je odigrana prijateljska utakmica sa Šibenikom, koja je završila i prijateljskim rezultatom, 2:2 (O:1). Za domaćina su golove postigli Maretić u 49. i Gabrić u 66. iz penala, za Šibenik Abramović autogolom u 43. te Šušnjara u 55.

Bratski odnosi

Rezultat je ipak bio u drugom planu.

- Apsolutno, utakmica je bila izuzetno korektna s obje strane. Moram se zahvaliti Šibeniku ali i gospodinu Karajici koji je s cijelim svojim timom došao u Unešić. Mislim da smo kliknuli na prvu i da ćemo u budućnosti surađivati, na dobrobit oba kluba – kazao nam je u razgovoru po završetku utakmice predsjednik Zagore, Mario Paić. Dobrosusjedski, bratski odnosi su i bit cijele priče. Složit će se i Paić, jer suradnjom svih klubova s područja Županije danas-sutra, mogu svi profitirati.

- Šibenik je na vrhu piramide, oni su nositelj kvalitete. Naša ali i njihova želja je da se već sljedeće sezone vrate u elitni razred nogometa, vjerujem da će u tome uspjeti. Mi također težimo tome da napravimo korak dalje. Trebamo DOŠK i Dinaru, naše županijske ligaše, da tako kažem, pogurati, poduprijeti da i oni naprave iskorak. Što se tiče nas, mislim da smo dinamična ekipa, brza, velika je sinergija igrača, uprave i navijača i to se pokazuje na terenu – dodaje Paić.

Ta sinergija između svih aktera u Klubu, onih na travnjaku i onih na tribinama dokazala se lani. Zagora je podsjetimo osvojila 3. HNL-jug, bili su nadohvat višeg ranga, međutim zbog birokratskih i pravnih zavrzlama ostali su bez mogućnosti da se ‘popnu’ u razred više i prvi put zaigraju ligu na razini države.

- Sve nedoumice s HNS-om ćemo riješiti iza zatvorenih vrata. Nema smisla sada se vraćati na tu priču. Oni su i dalje naš partner i tako treba razmišljati. Tko je tu u pravu tek se treba utvrditi, oni su spremni kompenzirati grešku, mi smo se s druge strane spremni ispričati ako se ustanovi da smo bili u krivu. Ne treba tu priču potezati, razmišljamo o novoj sezoni i to je to – kazuje Paić.

Novi trener

A u novu sezonu, momčad s Borovišta povest će i novi trener. Nakon Borisa Pavića koji je otišao u NK Dugopolje, na klupu Zagore sjeo je iskusni Saša Glavaš. Saša je u karijeri bio pomoćni trener Hajduka, trener juniora Hajduka, Croatie iz Zmijavaca, trener U20 reprezentacije, a radio je i u nekoliko klubova u Mađarskoj, Švedskoj, Saudijskoj Arabiji…

- Saša je veliki znalac i poznato nogometno ime s ogromnim iskustvom – ističe Paić. Pored Glavaša na Borovište je ‘sletjelo’ i nekoliko novih imena. Danolić, Ravlić, Maretić i Abramović.

- Imamo kvalitetan kadar. Uz još koje pojačanje mislim da ćemo zaokružiti ekipu za ovaj prijelazni rok. Što se tiče nove sezone, u nju ulazimo kao favoriti – zaključuje Paić svjestan kvalitete i mogućnosti svoje momčadi.

- Carević je komentirao da smo im stvorili pet-šest mrtvih šansi. To nam je veliki kompliment i znak da smo na dobrom putu - kazuje Paić.

- Što se tiče Šibenika vidi se da im treba još vremena da se uigraju. Mi smo također imali sličnih problema u vremenu kada smo dovodili kvantitativno veći broj igrača - ističe predsjednik Zagore.

26. travanj 2024 22:19