StoryEditorOCM
Nogometšibenik maršira

Zadovoljan je i gazda Karajica: ‘Opet je lijepo biti na Šubićevcu, pogodili smo s igračima i trenerom‘

Piše Davor Trutin/SN
4. rujna 2023. - 10:35

Start iz snova nastavlja se za nogometaše Šibenika. Slavljem nad Zrinskim Narančasti su se odvojili od svojih suparnika iz male slavonske općine, zadržali maksimalan učinak i nakon 4 kola. Time su izjednačili rekord iz sezone 2015/16. kada su pod vodstvom Mirka Labrovića također suvereno ušli u 2.HNL, kako se tada nazivala druga liga, a veliki niz od 8 pobjeda za redom ali ne na početku ostvario je i Rendulićev Šibenik u sezoni 2019/20.

Za razliku od one prve spomenute sezone kada je Šibenik na koncu prokockao 11 bodova fore nad Cibalijom, koja je te sezone ušla u elitu, prije 3 godine Šibenčani su promovirani u 1.HNL nakon prekida prvenstva zbog korone, kada su imali 8 bodova višak u odnosu na prvog pratitelja. Ovaj novi Šibenik s Mariom Carevićem na klupi maršira nezaustavljivo, ima 12 bodova, gol razlika 12:2, i šalje jasnu poruku svima, ponajprije konkurenciji da priče o ekspresnom povratku u elitu nisu bile tek isprazna priča.

-Lijepo je biti na utakmici opet, ima publike, navija se, fina je atmosfera, momčad igra lijepo i pobjeđuje. Pogodili smo s igračima, ali i s trenerom. Samo treba nastaviti ovako, ozbiljno i ja sam optimist da ćemo se već ove godine vratiti u prvoligaško društvo – kazao nam je na poluvremenu utakmice protiv Zrinskog vlasnik kluba Željko Karajica.

Vjerujemo da je poslije utakmice bio još zadovoljniji, jer Šibenik je pokazao gard pobjednika, koji ne diže nogu s gasa. Carević je uspio već na početku ono što je tražio, želio i radio na tome, da Šibenik na svom Šubićevcu bude gazda, i da domaći teren postane neosvojiva utvrda za sve, baš kao nekoć u drugoligaškim danima prije HNL-a.

Šibenčani su u prva 4 kola kod kuće pobijedili u sve 3 utakmice, Vukovar 1991, BSK i sada novake u ligi, koji su se pokazali kao čvrsta družina, ali protiv ovako razigranog Šibenika nisu mogli više.

image

 Mario Carević

Nikša Stipaničev/Cropix

-Za mene je ovo bila najteža utakmica, psihički i mentalno, ali zasluženo smo pobijedili. No spustimo malo balun na zemlju, u nekim fazama bi mogli biti bolji. Rezultat nam ne pati, ali na tim fazama još treba raditi. Zrinski je najbolji na dugim loptama koje se spuštaju na napadača, uz dolazak veznih igrača naprijed. Za to smo se spremali, no mogli su nam zabiti neki "zalutali metak", skočili su nam nekoliko puta i priprijetili, pogotovo kad branimo korner, to me ljuti. Nakon 3:0 nećemo biti previše kritični, ali na tim fazama ćemo još dosta raditi – kazao je nakon nove pobjede Carević.

Vidi se da Makaranin gušta, da je uspio stvoriti i momčad i igru vjerojatno puno prije nego li je i sam mislio. Ali, i kemiju u momčadi, koja je onaj ključni začin i najfinijim jelima. Ali, pritom Carević ne leti u oblacima. Ima naravno u ovoj novoj ekipi još prostora za napredak, ima dakako i mana, koje su se vidjele u fazi branjenja prekida nakon kornera, ili u nekim fazama izlaska nakon re posjeda. Ali, tko može sada tražiti dlaku u jajetu nakon ovakvog starta.

Publika koje ima više nego na većini prvoligaških utakmica je mogla guštati u novoj prezentaciji, ali su na poluvremenu bili zabrinuti kao i klupa domaćih nakon što je u svlačionici ostao Josip Majić. Momak iz Benkovca je nastavio sjajnu formu, ovaj put začinjenu dvama lijepim golovima, od kojih je onaj za 2:0 malo remek djelo. Rame nije izgledalo dobro.

image

Josip Majić

Nikša Stipaničev/Cropix

-Ja sam mislio da je rame iskočilo, zaboljelo me jako, fizioterapeut kaže da nije, vidjet ćemo. Zadovoljan sam golovima i pobjedom – kazao je nakon meča Majić. Posljednje informacije kažu kako je s Majićevim ramenom sve O.K, i trebao bi biti spreman za subotnji dvoboj na Krimeji.

Šibeniku sada slijede obračuni s Orijentom u gostima i Cibalijom doma, u kojima ima priliku potvrditi dobar start, i odvojiti se još više od pratnje. I time dobiti dodatno vrijeme i mir za slaganje svih kockica ovog mozaika koji ima obećavajuće konture.

01. svibanj 2024 19:31