StoryEditorOCM
NogometPredsjednica čvrste ruke

Otkrivamo zašto je smijenjen Kartelo i zbog čega su suspendirani Bačelić- Grgić i Jakoliš

Piše Ivo Mikuličin
8. ožujka 2022. - 08:54

Teške su riječi pale u priopćenju navijačke udruge Funcuti u povodu najnovijih smjena i suspenzija na Šubićevcu. Kvalifikacija šibenskog prvoligaša kao 'filijale trofejnog Hajduka', teza da 'grad Šibenik sufinancira klub' i optužba 'da tobožnji vlasnik Jurić polako protjeruje domaće igrače'.

Stoga je neizbježno pitanje tko to krivim informacijama hrani ili obmanjuje Funcute, nemalu vrijednost šibenskog sporta i važan segment Šubićevca.

Prije svega, valja detaljno objasniti kako je došlo do suspenzije dvojice igrača Antonija Jakoliša i Stipe Bačelića – Grgića, te smjene trenera Marka Kartela.

Okidač za takvu neočekivanu odluku bio je prvi dolazak u svlačionicu novog igrača, internacionalca Luke Šimunovića, koji je na Šubićevac sletio iz Kazahstana. Nadareni stoper je htio pozdraviti svakog od novih suigrača, ali mu je Antonio Jakoliš odbio dati ruku.

Istodobno, Stipe Bačelić Grgić je iz drugog kantuna svlačionice dobacivao 'Evo još jednog plaćenika'.

Je li to sportski, kulturno i ljudski, neka procjene Funcuti i svi drugi čitatelji. Usporedbe radi, Ukrajinci i Rusi se ovih dana rukuju na pregovorima neovisno o međusobnom brutalnom ratu.

Čim je doznala za taj 'slučaj' predsjednica kluba Marina Jurić je iz Zagreba poručila 'da su Jakoliš i Bačelić suspendirani', pa ne putuju za Zagreb, te zamolila trenera Kartela da im to prenese.

- Oni su moji prijatelji, pa nemam snage da im to prenesem – reagirao je Kartelo, te dočekao žustru reakciju predsjednice:

- Kartelo, ti si smijenjen, jer ako ne možeš prenijeti tu informaciju kako ćeš donositi puno teže odluke – reagirala je Marina Jurić.

A sad nešto o 'tjeranju domaćih, šibenskih igrača'. Aktualna sezone na Šubićevcu je bila u znaku nemalog broja domaćih igrača (Lovro Rogić, braća Antonio i Marin Jakoliš, Niko Rak, Stipe Bačelić – Grgić). Uz napomenu da su, istina male prilike, dobili i Đaković, Bolanča, Grdić, Damjanić, Škugor, Bikić…

No, vrijedi pitanje jesu li novi većinski vlasnici kluba krivi što je Marin Jakoliš odbio plaću od 12 tisuća eura, koliko mu je Marino Jurić nudio za ostanak na Šubićevcu!? Je li aktualno vodstvo kluba krivo što su njihovi prethodnici dozvolili odlazak Pajića, Labrovića i Ampema bez kune odštete, dok je prihod kluba od odlaska Marka Bulata u Dinamo bio manji od četvrtine ukupnog transfera!?

Suprotno priopćenju Funcuta, koje netko, očito, i zlonamjerno hrani dezinformacijama, evo izjave veterana Mile Petkovića:

- Žao mi je zbog smjena i suspenzija, ali svi bismo više trebali poštovati nove vlasnike. U 40 godina mog trajanja na Šubićevcu ne pamtim tako stabilnu financijsku situaciju u klubu, što valja respektirati – kazao nam je Petković.

25. travanj 2024 02:50