StoryEditorOCM
NogometNa Šubićevac bez covid potvrda

Za Goricu otpao mladi reprezentativac; Računica vjeruje u napadački trojac: ‘Oni su trenutačno naša najjača snaga‘

Piše Krešimir Gulin
1. travnja 2022. - 12:44

Nogometaši Šibenika u crnom su nizu od tri uvjerljiva poraza s tri gola razlike (Dinamo, Lokomotiva, Osijek). Je li subotnje gostovanje Gorice na Šubićevcu prigoda za prekid te serije, logično je pitanje za trenera Deana Računicu, koji također čeka na prve bod(ove) otkako je sjeo na klupu matičnog kluba?

- Nadam se da je! Mislim da je vrijeme da konačno pobijedimo i vratimo potreban mir u klub i momčad. Vjerujem da će utakmica s Goricom biti prekretnica i da ćemo puno mirnije odigrati završicu sezone- odgovorio je Računica.

Kako bi kupili prijeko potrebni mir, Šibenčani su tijekom dvotjedne reprezntativne stanke odradili četverodnevne mini pripreme u Biogradu:

- Čujte, ja sam relativno novi u klubu. Također, došlo je i nekoliko novih igrača, pa nam je trebalo to druženje da se i malo bolje upoznamo. Osim toga, tih nekoliki dana koje smo proveli zajedno dobro nam je došlo da se i fizički i mentalno spremimo. Uvjeren sam kako glavni razlog naših loših igara u zadnje vrijeme leži 'u glavama'. Već sam dosadio s riječima kako igrači sjajno treniraju. Kada bismo samo dio onoga s treninga prenijeli na utakmicu imali bismo kudikamo više bodova- veli Računica.

Prvenstvenu stanku Šibenik je iskoristio i za odigravanje prijateljske utakmice s Dugopoljem (2:1). U tom susretu, Računica je promijenio sustav igre u odnosu na prvenstvene utakmice s Lokomotivom i Osijekom. Naime, zaigrao je s četvoricom u zadnjoj liniji:

- Činjenica je da primamo previše golova, a kad ne ide, morate nešto mijenjati. Mislim kako će formacija iz prijateljske utakmice s Dugopoljem biti naša udarna sve do kraja sezone- otkriva trener Šibenika.

Zato Računica ne otkriva početni sastav za Goricu. On ozbiljno razmišlja o oporavljenicima Julardžiji i Mesi:

- Činjenica je da su obojica dugo bili 'van stroja'. No, isto tako činjenica je da jako dobro rade. Tko će, eventualno, od njih dvojice početi i na kojoj poziciji odlučit ću pred samu utakmicu- tajanstven je Računica.

Nakon suspenzije u kadar se vraćaju stoper Perić i napadač Delić:

- Drago mi je što će po prvi put zajedno zaigrati ofenzivni trojac Marin- Grezda- Delić. To je trenutačno naša najjača snaga- govori kormilar Narančastih.

Zbog kartona neće biti Kolumbijca Mine, a zbog ozljede Kosovara Sahitija. S okupljanja U-19 reprezentacije ozlijeđen se vratio veznjak Rak:

- On već duže vrijeme vuče ozljedu i čini se da je ona razlog njegovih nešto lošijih igara u zadnje vrijeme. Sada je vrijeme za njegov oporavak i zaigrat će ponovno tek kad bude 100 posto spreman- zaključio je Računica.

Što se tiče suspendiranih Jakoliša i Bačelića- Grgića i dalje vlada 'status quo'. Inače, poslije dužeg vremena publika će na utakmicu s Goricom moći i bez covid potvrda, no kapacitet Šubićevca je smanjen za 50 posto.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Šimunović, Perić, Bilić, Kvesić- Mesa, Skorup- Grezda, Ćurić, Delić- Marin.

Utakmica Šibenik- Gorica igra se u subotu u 17 sati, sudac je Dario Bel iz Osijeka.

 

25. travanj 2024 08:37