StoryEditorOCM
NogometVodice Cup

Vodičani bolji od Dinama! Dječaci HNK Šibenika pobjednici su turnira u kategorijama U-10 i U-9

Piše Ante Talijaš
12. siječnja 2018. - 10:04

U proteklih pet dana na igralištu SRC "Račice", pod nazivom "Vodice Cup", u organizaciji Nogometnog kluba Vodice, održan je tradicionalni nogometni turnir za četiri mlađe dobne kategorije. Turnir je okupio oko 400 dječaka u 24 momčadi iz devet hrvatskih klubova (NK Vodice, HNK Šibenik, OŠ Dinamo, NK Velebit, ŠN "Joso Bego" iz Šibenika, NK Primorac Biograd, NK Dinara, NK Croatia Stankovci, NK Zagorec iz Krapine.

Riječ je o 13. izdanju turnira održanom za zimskih školskih praznika koji je utemeljila i do sada organizirala Otvorena škola Dinama, da bi ove godine po prvi puta NK Vodice uz domaćinstvo preuzeo i kompletnu organizaciju turnira, a pod pokroviteljstvom Grada Vodica.

U kategoriji U-12 prvo mjesto osvojili su dječaci Vodica, trenera Marka Kartela. Neopisivo je bilo slavlje malih Vodičana, ali i njihovih okupljenih roditelja, nakon što su u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto svladali Dinamo rezultatom 1:0. Treće mjesto osvojio je NK Zagorec.

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Pablo Krpetić iz NK Vodica, dok je njegov suigrač Dorijan Klarin najbolji vratar. Pehar za fair-play dodijeljen je momčadi Škole nogometa "Joso Bego" iz Šibenika.

Za pobjedničku momčad NK Vodice igrali su: Dorijan Klarin, Marko Juričev-Martinčev, Antonio Bosotin (kapetan), Karlo Markota, Ernesto Birin, Pablo Krpetić, Matej Roca, Ante Krišto, Jere Šikić, Amar Zahirović, Ante Bura, Marcijan Jozić, Ivan Ljubić, Patrik Pirjak, Gabrijel Milić, Mate Slavica, Ivica Vukman, Dario Baus.

U kategoriji U-10 pobjednik turnira je HNK Šibenik predvođen trenerom Ivo Krečkom, drugo mjesto pripalo je dječacima GOŠK Dubrovnika, a treće domaćinu Vodicama. Pehar najboljeg igrača ponio je Leon Pulić iz Šibenika, najbolji vratar je Andro Koncun iz GOŠK Dubrovnika, a i pehar za fair-play otišao je u Dubrovnik.

Dječaci HNK Šibenika, trenera Ive Krečka, slavili su i u kategoriji U-9 ispred stankovačke Croatije, dok je treće mjesto osvojio biogradski Primorac. U ovoj kategoriji najbolji igrač je Šibenčanin Ante Lucić, a najbolji vratar Fabian Skočić (Croatia Stankovci). Pehar za fair-play pripao je dječacima GOŠK Dubrovnika.

U najmlađoj kategoriji (U-8) prvo mjesto osvojio je OŠ Dinamo, drugi je bio biogradski Primorac, a treće mjesto osvojila je Škola nogometa "Joso Bego". Najbolji igrač je Ivan Kolar iz Dinama, najbolji vratar Filip Buća iz Primorca, dok je pehar za fair-play dodijeljen dječacima Velebita iz Benkovca.

Pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima turnira uručili su gradonačelnica dr. Nelka Tomić, njezin zamjenik Stipe Bosotin te predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić, ujedno i predsjednik Nogometnog kluba Vodice.

– Zahvaljujem Miroslavu Davidoviću, voditelju i treneru Otvorene Škole Dinama, koji je udario temelje ovog turnira pod nazivom "Solaris Cup". Za ovih zimskih školskih praznika naš klub je pored domaćinstva preuzeo i ulogu organizatora turnira koji će se ubuduće održavati pod nazivom "Vodice Cup". Ovo je do sada bio najbrojniji i najkvalitetniji turnir, a pobjednici su svi sudionici jer je bit turnira zajedničko druženje mladih nogometaša – kazao nam je Stipe Gojević, tajnik NK Vodice.

19. travanj 2024 00:56