StoryEditorOCM
Nogometželjko karajica

Vlasnik Šibenika obećao: ‘Na idućoj utakmici s Varaždinom svijetlit će novi reflektori!‘, progovorio i o pojačanjima

Piše Krešimir Gulin
22. kolovoza 2024. - 08:42

Željko Karajica, vlasnik HNK Šibenika, ovih dana boravi u Krešimirovom gradu. Razlog je utakmica Europske lige američkog nogometa između Madrida i Hamburga koja će u subotu biti odigrana na stadionu na Šubićevcu.

Nedvojbeno, pravi je to sportski spektakl. No, svaka čast američkom nogometu, ali fokus domaće sportske javnosti još uvijek je na onom ‘običnom‘ nogometu.

Stoga smo boravak gospodina Karajice u Šibeniku iskoristili da popričamo o aktulanim temama u novom hrvatskom prvoligašu.

Karajica je na Šubićevcu bio u društvu šibenskog gradonačelnika Željka Burića, a zadnji put kada su na tom mjestu bili zajedno govorilo se o projektu gradnje modernog stadiona na mjestu postojećeg šibenskog nogometnog zdanja.

image

Ovako bi trebao izgledati novi stadion na Šubićevcu

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nekoliko mjeseci kasnije i nema velikih pomaka na tu temu, što je i logično:

- Gradnja novog stadiona nije sprint na 100 metara nego maraton. U tišini smo odradili jedan dio potrebne dokumentacije, no još je jako puno posla pred nama. Ponavljam ono što sam rekao prigodom predstavaljanja projekta, za gradnju novog stadiona trebat će nam barem pet godina- rekao je Karajica.

A kako je naglasio šibenski gradonačelnik, osim dobre volje vlasnika i lokalne samouprave, trebat će i potpora države. Stoga se i dove politički pregovori.

Dok je novi stadion na dugom štapu, čelnici kluba i grada moraju riješiti neke akutne probleme na Šubićevcu. Podsjetimo, ŠIbenik je dobio praktički uvjetnu licencu za SHNL zbog neuvjetnih reflektora i nedovoljno natkrivenih sjedećih mjesta na zapadnoj tribini.

Zbog toga je Šibenik prvu ovosezonsku domaću utakmicu morao igrati u nepopularnom terminu od 18,30 sati iako je tog 9. kolovoza bilo pakleno vruće.

Na tu temu u četvrtak će sjesti Burić i Karajica. Potonji je optimističan:

- Za iduću utakmicu na Šubićevcu protiv Varaždina koja je na rasporedu sredinom rujna imat ćemo pojačane reflektore. Također, imat ćemo još 200 natkrivenih mjesta na zapadu- poručio je prvi čovjek kluba sa Šubićevca.

Na dovoboju s Koprivničanima na vidjelo je izašlo i loše stanje travnjaka na Šubićevcu. Burić i Karajica istaknuli su kako će i travnjak doći na dnevni red:

- Znate, nije lako održavati te hibridne travnjake po ovim vrućinama. Mi smo protiv Dinama u Maksimiru u prošlom kolu igrali dan nakon što je postavljen novi travnjak i bio je odličan. Već ovaj tjedan u susretu Modrih s Qarabogom na njemu su se vidjele žute mrlje. Bez obzira na sve, mi ćemo krenuti u sanaciju travnjaka i vjerujem kako će se on popraviti u iduća dva tri tjedna. Jamačno, Šibenik neće imati najbolji teren u Hrvatskoj, ali će biti sasvim O.K.- kazao je vlasnik Šibenika.

image

Željko Karajica

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Narančasti su odlično startali u sezonu. S dvije pobjede u tri utakmice hit su prvenstva. Međutim, i navijači i stručni stožer zazivaju pojačanja. Hoće li uprava uslišiti njhove želje?

- Super je što smo dobro krenuli. Ja našu momčad ne vidim toliko lošu kao što su neki mislili uoči prvenstva, niti toliko dobro kako su neki smatrali nakon uvodne dvije pobjede. Držim da smo mi još u fazi adaptacije. Prava sezona za nas će početi negdje oko sedmog ili osmog kola. Moramo zaboraviti borbu za prva tri-četiri mjesta, ali smatram kako smo konkurentni sa svim ostalim ekipama. Što se pojačanja tiče, gledamo i pratimo stanje na tržištu. Znate kako je to u nogometu, uvijek morate ostaviti prostora da reagirate do pred sam kraj prijelaznog roka. Drugim riječima, možete ciljati nekog napadača, a u međuvremenu vam se ozlijede dva stopera... Dakle,spremni smo reagirati ako se ukaže potreba- zaključio je Željko Karajica.

11. rujan 2024 12:20