StoryEditorOCM
Nogometblistao špeljak

Više nije zadnji u HNL-u: Šibenik odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, junak dvaput zabio i asistirao

Piše Krešimir Gulin
25. travnja 2023. - 20:01

Šibenik je i dalje živ u borbi za goli prvoligaški spas! Narančasti su u važnom trenutku odigrali jednu od najboljih utakmica sezone i prekinuli niz od četiri poraza. Šibenčani trenutačno bježe Gorici za jedan bod i s velikim nestrpljenjem čekaju gostovanje Hajduka u Turopolju

Od početka je bilo jasno da će to biti neki sasvim drugačiji, puno bolji i angažiraniji, Šibenik nego u nekoliko minulih utakmica, naročito u derbiju začelja u kojem su teško stradali od Gorice.

Prije prvog sučevog zvižduka okupili su se Narančasti oko kapetana Rogića koji je održao motivacijski govor, nešto slično što viđamo na vaterpolo utakmicama. No, puno važnije od toga je gard koji su Šibenčani pokazali na travnjaku. Napokon su bili pravi fajteri, a ne manekeni.

U prvih 45 minuta Narančasti su bili apsolutno dominatni na terenu. Dvaput je goste spašavala vratnica, najprije u 18. minuti nakon udarca Dolčeka, a onda i u 25. minuti kada je u kontru pobjegao raspoloženi Špeljak i pogodio okvir gola.

Jedinu prijetnju prema Rogiću Koprivničani su uputtili u 27. minuti, no šut Mudražije u prvi kut intervencijom svojstvenom rukometnim vratarima obranio je Rogić.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Konačno, u završnici prvog dijela domaćini su okrunili veliku incijativu. Na veliku scenu kročio je brzonogi Karlo Špeljak koji je u četiri minute postigao dva gola. Zanimljivo, bili su to prvi pogoci Špeljka u HNL-u.

Prvo je u 41. minuti prisebno pogodio praktički nebranjenu mrežu nakon fine asistencije dobrog Dolčeka. Puno ljepši gol zabio je Špeljak u 45. minuti. Ubacio je Arai, a napadač domaćih iz voleja s 13-14 metara zabio u desni donji kut vratara Slavena.

U 58. minuti domaći su i treći put pogodili okvir gola, potegao je Arai iskosa iz slobodnog udarca a nakon vratnica i greda je bila na pomoć gostujućem vrataru.

Na velikih 3:0 Šibenik je povisio u 66. minuti. Sada se Špeljak asistencijom odužio Araiju, koji je u završnici pokazao zavidnu mirnoću te odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora Suška.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Međutim, ne mogu Šibenčani ove sezone bez drame. Tračak nade gostima se ukazao u 73. minuti, izigrali su Koprivničani domaćine, Manaj je zaobišao Rogića i samo poslao loptu u praznu mrežu.

Ipak do velike drame nije došlo, Šibenik je mirno priveo posao kraju i spremio u džep vrijedna tri boda.

Šibenik- Slaven Belupo 3:1 (2:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 517. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) -6,5. Strijelci: 1:0 Špeljak (41.), 2:0 Špeljak (45.), 3:0 Arai (66.), 3:1 Manaj (73.). Najbolji igrač: Karlo Špeljak (Šibenik).

Šibenik (4-4-2): Rogić (6,5)- Kvržić (7), Perić (6,5), Đorić (7), Mina (6,5) (od 56. Mesa 6)- Arai (7,5), Pozo (6,5) (od 80. Hiroš -), M. Soldo (7) (od 90. Matić -), Čanađija (6,5)- Špeljak (8) (od 90. Knežević -), Dolček (7) (od 80. Radonjić -).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak (5,5)- Hlevnjak (5), Kocijan (5), V. Soldo (5) (od 78. Krušelj -), Talys (5,5)- Jambor (6), Mioč (5,5) (od 78. Bošnjak -)- Crnac (5,5) (od 67. Perošević -), Mudražija (6) (od 82. Mihalić -), Hoxha (5,5)- Krstanović (5) (od 67. Manaj 6,5).

image
Niksa Stipanicev/Cropix
08. svibanj 2024 05:26