StoryEditorOCM
NogometPRVA REAKCIJA IZBORNIKA

Vidno utučeni Zlatko Dalić priznao da je i sam pogriješio: 'Mogli smo sve večeras riješiti! I ja sam trebao sam prije reagirati, ranije mijenjati...'

9. rujna 2019. - 22:39

Nakon iznenađujućeg remija u Bakuu (1:1) u kvalifikacijskom ogledu za Euro 2020. godine između Azerbajdžana i Hrvatske oglasio se izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska je usprkos remiju prva u kvalifikacijskoj skupini E s deset bodova na kontu, s utakmicom više i bodom više ispred drugoplasirane Mađarske koja večeras igra protiv Slovačke.

"Dobro smo krenuli, dali rani gol. Onda smo još stvorili puno šansi, ali nismo zabili drugi gol. Nismo pobijedili na kraju, ali to je tako", rekao je Dalić za kamere Nove TV nakon susreta

*Izbornika Vatrenih koji je djelovao razočarano je dočekalo pitanje što se dogodilo?

"U drugom poluvremenu nismo bili pravi, pokušali smo igrati, ali ništa nam nije išlo. Primili smo dosta lagani gol, igrač nam je prošao kroz četvoricu, bez faula."

Priznao je Dalić i vlastitu pogrešku. Ona se odnosi na kasne izmjene, naime, prvu je napravio tek u 76. minuti kada je uveo Brekala umjesto Bartoleca.

"Trebao sam prije reagirati, ranije mijenjati. Možda je tu bila greška. Kasnije sam pokušao s Brekalom i Oršićem, ali nije išlo."

*Što treba da se izbjegnu crne rupe?

"Nismo dali drugi gol i došlo je do nesigurnosti. Treba nam vremena da neki igrači odrastu."

*Mađarska?

"Mogli smo pobjedom riješiti pitanje kvalifikacija, ali propustili smo priliku."

19. travanj 2024 00:15