StoryEditorOCM
NogometBožić ostaje

Veliki posao na Šubićevcu! Narančasti uspjeli zadržati igrača koji je bio na meti brojnih klubova

Piše Krešimir Gulin
4. srpnja 2024. - 10:41

Skroman je šibenski ljetni prijelazni rok što se tiče dolazaka novih igrača. Podsjetimo, na Šubićevac je do sada sletjelo tek jedno novo ime- brazilski napadač Falcao čiji je angažman plod suradnje sestrinskih klubova unutar SEH grupacije. Naime, Falcao je u Šibenik došao iz berlinske Victorije, a oba kluba su pod kapom već spomenute SEH grupe.

Međutim, zato su na Šubićevcu napravili veliki posao kako bi sačuvali okosnicu ekipe koja je prošle sezone na impresivan način osvojila drugu ligu.

Nove ugovore ranije su potpisali neki od nositelja igre poput Đakovića, Majića, Poza, Kolege...a jutros je sa Šubićevca stigla i vijest kako je odlični Ivan Božić produžio vjernost Narančastima do ljeta 2026.godine!

Naime, Božić je bio na meti niza klubova, najviše se spominjao Zrinjski iz Mostara, ali u Šibeniku su uspjeli privoljeti svoh ponajboljeg igrača na potpis novog ugovora.

Podjsetimo, vadesetsedmogodišnji Vinkovčanin na Šubićevac je stigao u ljeto 2023.godine. Od samog početka u narančastom dresu pokazao je svu raskoš svog talenta te je jedan od najzaslužnijih aktera u osvajanju naslova SuperSport Prve NL. Naime, u 32 nastupa za Šibenik upisao je 13 pogodaka te pridodao sedam asistencija.

Svoj nogometni put Ivan je započeo u rodnim Vinkovcima, odnosno mlađim kategorijama Cibalije. Zapažene partije donijele su mu transfer u zagrebački Dinamo gdje je nastupao za juniore i drugu momčad zagrebačkog kluba. S juniorima Dinama nastupa u UEFA Youth League gdje svojim pogocima ruši velikane svjetskog nogometa poput Juventusa i Bayerna.

Nedugo nakon toga odlazi na posudbu u Lokomotivu, a zatim i Rudeš.

U sezoni 2019./20. iz Dinama odlazi u slovensko Celje s kojim kao jedan od najboljih igrača osvaja naslov prvaka Slovenije. Nakon sezone 22/23 dolazi do sporazumnog raskida ugovora s Celjem te nogometni put dovodi Božića do Šibenika s kojim proživljava najljepše dane svoje karijere:

- Sretan sam zbog potpisa novog ugovora. Šibenik je zaista predivan grad. Klub je sjajno organiziran, a atmosfera izvanredna. Nakon osvajanja SuperSport Prve NL želim pružiti svoj maksimum Šibeniku i u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Hvala vlasnicima kluba na ukazanom povjerenju, uz naše navijače bit ćemo tvrd orah za sve ekipe u HNL-u- izjavio je Božić prilikom potpisa novog ugovora.

06. srpanj 2024 10:45