StoryEditorOCM
NogometKruna desetodnevne svečanosti

Velika fešta na drniškoj Podvornici: Neka nam DOŠK uvati još 100 godina!

Piše Krste Mujan
11. lipnja 2019. - 11:00

Mimohodom više od stotinu igrača drniškog DOŠK-a, raznih dobnih kategorija, završena je velika svečanost u kojoj je u desetak dana obilježena povijest ovog nogometnog kolektiva rođenog prije stotinu godina.

Drniški klub živio je u četiri države i odigrao preko 5000 utakmica, a kroz DOŠK je prošlo više od 1000 igrača koji su nosili majicu ovoga kluba. Neki su došli oslanjajujući se na štap, no nitko nije htio propustiti svečanost jer sto godina ima malo klubova u Hrvatskoj.

Mimohod je bio veličanstven, pozdravljen velikim pljeskom prisutnih, a među stotinjak igrača koji su se postrojili ispred zapadne tribine zapazili smo i najstarijeg živućeg igrača DOŠK-a Tomislava Ožegovića, rođenog 1928., jednog od nasrčanijih igrača koji je odigrao više od 700 utakmica za DOŠK. Iako male visine, Tomislav Ožegović Duca u skoku je bio znatno iznad svojih suparnika, a za njega se govorilo: "Duca stavlja glavu gdje drugi igrači ne bi ni nogu". Tomislav Ožegović izveo je i početni udarac na revijalnoj utakmici veterana DOŠK-a i Dinare, koja je završila rezultatom 1:1.

'Ježa će gucati...'

Cijeli drniški slavljenički ceremonijal pratila je limena glazba Drniškog puhačkog orkestra, a potom je uslijedila završnica kojom su dirigirali Dragan Radeljak i Zvonko Đidara koji su pored klupskih prostorija razmjestili nekoliko dugačkih stolova na kojima je sve slavljenike i njihove goste dočekalo obilje jela i pića. Pala je i uvijek rado pjevana DOŠK-ova pjesma "Ježa će gucati ko u DOŠK-a dirne“, uz želju da klub poživi još najmanje 100 godina.

- Bilo bi puno veselije da je naš klub zadržao prvo mjesto u tek završenoj sezoni ŽNL pa da ovaj rođendan slavimo kao trećeligaši, ali uz veći angažman svih ovdje okupljenih možemo to ostvariti u sljedećoj sezoni - kazao je predsjednik DOŠK-a Marinko Šindilj.                                                                                                                                                                                                                                                             

19. travanj 2024 20:56