StoryEditorOCM
Nogometpoker u mreži

Šibenik demolirao Lokomotivu 4:0! Narančasti protutnjali Kranjčevićevom, pogledajte golčinu Sahitija

Piše Krešimir Gulin
26. siječnja 2021. - 18:54

Nogometaši Šibenika prekinuli su crni niz od četiri uzastopna poraza i upisali na svoj konto prve bodove od 7. studenog prošle godine. I to bodove, kako volimo kazati, koji vrijede dvostruko, jer su ih Narančasti osvojili kontra jednog od izravnih suparnika u borbi za ostanak.

Šibenski junak bio je Emir Sahiti koji je s dva gola 'torpedirao' Lokomotivu. Igrač koji je na Šubićevcu na posudbi iz Hajduka doveo je Narančaste u vodstvo vrlo lijepim pogotkom u 27. minuti. Sijevnuo je Sahiti po lijevom boku, ušao iskosa u kazneni prostor i kada su mnogi očekivali centaršut ili povratnu loptu, on je iz mrtvog kuta pogodio suprotne rašlje Santinija.

Mladi albanski reprezentativac udvostručio je prednost Šibenika na izdisaju prvog poluvremena. Lavovski dio posla odradio je Ćurić, koji je na sredini terena oteo jednu loptu domaćinima i lansirao Sahitija u matnu poziciju. Ovaj je pak pokazao zavidnu golgetersku mirnoću i rutinski svladao iskusnog vratara Lokomotive.

Šibenčani su u prvih 45 minuta potpuno dominirali nad Lokomotivom o čemu svjedoči podatak da su im dozvolili samo jedan udarac u okvir gola.

U nastavku su Lokosi stisnuli, prvenstveno zahvaljujući taktici Šibenika koji se svjesno povukao i vrebao svoju šansu iz kontranapada. Imali su domaćini jalovu terensku incijativu, a glavobolju gostima zadala su tek dva udarca 17- godišnjeg Roka Šimića, sina proslavljenog internacionačca Daria. Dakako i škarice Chajie u 67. minuti, no tada je na scenu sjajnom obranom stupio Labrović. Pokušao je trener domaćih Leko i s veteranom Nikicom Jelavićem u napadu, ali sve mu je bilo uzalud.

Sve dileme Šibenik je riješio u 79. minuti. Nakon ubačaja Bulata u kaznenom prostoru se odlično snašao stoper Bilić i glavom pogodio malu mrežu Santinija. Slijedila je tiha provjera suca Pejina s VAR sobom, no domaćini su morali krenuti s centra.

Poker u mreži domaćina potpisao je Deni Jurić. Centarfor Narančastih je uigrani korner koji je izveo Bulat zakucao u mrežu Lokomotive, pa je slavlje Šibenika zbog jako vrijedne pobjede moglo početi.

Lokomotiva - Šibenik  0:4 (0:2)

ZAGREB- Stadion u Kranjčevićevoj. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 6,5. Strijelac: 0:1 Sahiti (27.), 0:2 Sahiti (44.), 0:3 Bilić (79.), 0:4 Jurić (90.). Njabolji igrač: Emir Sahiti (Šibenik). Žuti kartoni: Bilić (Šibenik), Pajić (Šibenik), Cokaj (Lokomotiva), Đira (Lokomotiva).

Lokomotiva (4-2-3-1): Santini (5) - Cipetić (5), Lešković (5), Osmanković (5), Pivarić (5,5) (od 80. Čeliković -) - Cokaj (5) (od 58. Đira 5), Marić (5) (od 72. Jelavić -) - Aliyu (5), Chajia (5,5), Emerson (5) (od 46. Kallaku 5) - Šimić (6).

Šibenik (3-4-3): Labrović (7) - Mesa (7), Schildenfeld (7), Bilić (7,5) - Pajić (7), Ćurić (7), Bulat (7.5), Kvesić (7) - Prince (7) (od 82. Todoroski -), Sahiti (8) (od 69. Alimi -), Jurić (7).

{onnetworktv}{/onnetworktv}

15. travanj 2024 06:24