StoryEditorOCM
NogometPROMJENE U ŠIBENIKU

Užarena klupa: Hoće li novo rješenje biti bivši igrač Hajduka, čovjek koji je sa Šerifom bio prvak?

Piše Davor Trutin/SN
14. veljače 2022. - 10:41

Koliko jedan poraz, uistinu težak, može prouzročiti problema, pa čak i potresa, pokazalo se u slučaju šibenskog prvoligaša. Debakl protiv HD-a trenerskog je posla stajao Ferdu Milina, koji je po riječima novih vlasnika kluba trebao biti dugoročno rješenje na čelu struke.

Međutim, Zadranin je izdržao samo mjesec dana. Vodio je Šibenik na tri utakmice, upisao poraze od Hajduka i HD-a te remi s Belupom, uz gol-razliku 2:9! Ali, da ne bi ispao samo trener kriv, “petarda” protiv fenjeraša lige odrazila se i na svlačionicu. Konkretno, vodstvo kluba se zahvalilo Batarelu, a onako “vrući” nakon najtežeg domaćeg poraza u povijesti čelni ljudi kluba najavili su daljnju čistku svlačionice.

- Marko Kartelo vodi momčad i treninge, vjerojatno će biti i u Rijeci, a za dalje ćemo vidjeti. Isto vrijedi i u slučaju igrača, Batarelo više nije igrač Šibenika - potvrdio nam je sportski direktor Hrvoje Kulušić, koji nije želio tehnicirati s navodnim kandidatima za mjesto trenera.

U javnost su, međutim, “isplivala” neka imena poput Gorana Sablića, koji je trenutno slobodan nakon odlaska s klupe Sarajeva. Sablić (42) je relativno mladi trener, vodio je Split, Šerif, Široki Brijeg, Sarajevo te Hajduk II, a na Šubićevcu baš traže takav profil trenera, ambicioznog koji voli raditi s mladim igračima. Sablić ima i dva osvojena trofeja, sa Šerifom je uzeo prvenstvo Moldavije, a sa Širokim je osvojio Kup BiH.

U ovakvim situacijama, kada je upražnjeno mjesto trenera, često u navijačkim ili novinarskim krugovima egzistiraju i neka dobro poznata imena poput Branka Karačića, Mirka Labrovića, ali sjetimo se lanjske sezone kada su tada većinski kolumbijski vlasnici, nakon što su grubo “otkantali” Rendulića, na klupu doveli Španjolce, prvo Escobara, a potom i Rosasa. Upravo je ovaj potonji najzaslužniji za Šibenikov jesenski uzlet, no novi većinski vlasnici imaju zacijelo svoje adute. Uostalom, kod koga je kesa on i odlučuje...

Dok se javnost zabavlja nagađanjem Milinovog nasljednika, Šibenik zasad ima trenera. Marko Kartelo je vojnik kluba, negdašnji istaknuti prvotimac, kapetan momčadi, pa on i vodi momčad u ovako nezgodnom trenutku.

- To mi je posao, moramo biti spremni na sve i kada je dobro, a posebice kada nije situacija baš najbolja. Kako je trenirati momčad nakon onog crnog petka? Barem smo mi u Šibeniku navikli na šokove, lomove, razne teške situacije, pa smo na neki način oguglali. Nije smak svijeta, poraz je težak, najteži domaći u HNL-u, ali trenirati se mora, život ide dalje. Igrači su svjesni situacije, preuzeli su svoj dio odgovornosti, na njima je da svojim radom, ponajprije i pristupom, vrate samopouzdanje. Porazgovarat ću još sa svakim pojedinačno, vidjet ćemo sve što ih muči, ali siguran sam da ćemo svi skupa iz ovoga izaći pozitivno - kazao nam je Kartelo, ne želeći ulaziti u daljnje špekulacije oko toga ostaje li šef struke ili ne. On će svoje odraditi maksimalno na pripremi susreta na Rujevici.

- Što će biti s trenerskim mjestom to će odlučiti vodstvo kluba, ali ja bih samo rekao da mi je jako žao Ferde Milina. Šteta da se ovako sve dogodilo jer se radi o kvalitetnom treneru, odličnom čovjeku.

Kažimo kako se momčadi uskoro priključuje Edin Julardžija, koji se oporavio od teške ozljede u 3. kolu, a moguće je da se do utorka momčad pojača s jednim ili dva igrača.

19. travanj 2024 09:45