StoryEditorOCM
NogometIspiranje gorkog okusa

Utakmica s Istrom u znaku tragično preminulog Dražena Govića; Bačelić- Grgić: ‘To će nam biti dodatna motivacija‘

Piše Krešimir Gulin
26. veljače 2022. - 11:48

Nogometaši Šibenika definitivno nisu u dobrom momentu, u četiri utakmice drugog dijela prvenstva osvojili su samo jedan bod. Sreća za Narančaste je što imaju finih 13 bodova zalihe nad 'fenjerašem' Dragovoljcem pa se ne trebaju isuviše 'tresti' glede ostanka u 1.HNL:

- Istina je da smo imali nešto lošiji start. Međutim, naporno smo radili, imamo još 12 kola do kraja sezone i stignemo sve ispraviti. Vjerujem da gorak okus možemo isprati već u nedjelju protiv Istre. Ne zavaravamo se da će biti lako. Čeka nas teška utakmica, Istra je dobra ekipa koja je zaslužila i koji bod više nego što ima na kontu- U konačnici, nadam se pozitivnom rezultatu za nas- kazao je Stipe Bačelić- Grgić, najiskusniji igrač Šibenika.

Nedjeljna utakmica Šibenika i Istre na Šubićevcu bit će u znaku Dražena Govića, bivšeg igrača Narančastih, koji je tragično preminuo prije desetak dana. Koreografiju spremaju Funcuti, čiji je pripadnik bio i Gović. Naravno, prerano preminulom Gogi počast će odati i njegov matični klub:

- Vjerujem da će nam to biti dodatna motivacija. Teško je nešto suvislo reći o tom nemilom događaju... Pamtim Govića još tamo od 2006. godine kada sam ja praktički kao dijete došao na Šubićevac, a on bio u top formi prije odlaska u Belgiju. Od tih davnih dana ostali smo u korektnim odnosima- komentirao je Bačelić. Grgić.

V.d. trenera Šibenika Marko Kartelo najviše glavobolja uoči istre imao je s velikim brojem golova koji Šibenik prima. Naime, vratar Rogić morao je čak 13 puta po loptu u mrežu u minule četiri utakmice:

- Cijeli tjedan smo radili na poboljšavanju tog segmenta igre. Međutim, treba znati da to nije samo problem uže obrane, već cijele momčadi koja treba bolje djelovai u defanzivi. Znate, kad imate dobru obranu onda nešto možete iskreirati prema naprijed- istaknuo je Kartelo.

Muče Kartela i problemi s ozlijeđenim igračima. Tako će navijači Šibenika još uvijek pričekati na debi zvučno najavljenog Španjolca Burguija:

- Tijekom tjedna problema s ozljedama imali su i Marin i Sahiti. Praktički u zadnji čas odlučit ćemo o njihovom nastupu. Nadalje,Grezda je imao koronavirus prije dolaska u Šibenik i moramo ga postupno uvoditi, no onće dobiti minutažu protiv Istre- izvijestio je Kartelo.

Još uvijek je neizvjesna njegov status na klupi Šibenika. Ili, ispred njegovog imena još uvijek stoji prefiks vršitelj dužnosti. Nakon poraza u Rijeci počelo se spekulirati kako će za njegovu poziciju biti ključna utakmica s Istrom:

- Moj status je i dalje 'status quo'. Nastojat ću raditi najbolje što mogu i pokušati ostvariti što bolji rezultat protiv Istre. Potom ćemo vidjeti što i kako dalje- pojasnio je Kartelo.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Klopp, Perić, Bilić, Kvesić- Ćurić, Skorup- Jakoliš, Bačelić- Grgić, Attys- Delić.

Utakmica Šibenik- Istra 1961 igra se u nedjelju u 15 sati. Sutkinja je Ivana Martinčić iz Koprivnice.

23. travanj 2024 10:11