StoryEditorOCM
NogometKako misliti na nogomet?

Uoči gostovanja u Osijeku besparica top tema na Šubićevcu: ‘Nismo u zavidnoj situaciji, praznici se bliže...‘

Piše Krešimir Gulin
11. prosinca 2021. - 12:50

Ako je netko u 1. HNL 'crna mačka' Šibenčanima onda je to svakako Osijek. Naime, u sezoni i pol otkako su se Narančasti vratili u elitni hrvatski nogometni rang s 'bijelo- plavima' su odigrali šest utakmica. U njima nisu osvojili ni bod, a nisu zabili niti jedan gol!? Da stvar bude gora, momčad Nenada Bjelice 14 utakmica je bez poraza u službenim utakmicama. Gledajući samo golu statistiku, Šibeniku se ne piše dobro u nedjeljnom gostovanju u Gradskom vrtu:

- Ma, tradicije su tu da se ruše. Sjećam se da smo i prije Hajduka pričali o tome koliko ih dugo nismo dobili na Šubićevcu, pa smo konačno uspjeli. Mi u Osijek idemo odigrati što bolju utakmicu i pokušati uzeti tri boda. Znamo da Osijek ima prepoznatjivu igru, to je momčad koja uvijek izgleda kao da ide u rat, ali u pozitivnom smislu. Možda ne gaje igru lijepu za oko kao Hajduk, Dinamo ili Rijeka, ali sjajno djeluju kao momčad- kazao je Mario Rosas, trener Šibenika.

image
Mario Rosas, trener Šibenika
Nikša Stipaničev/Cropix

I njegova momčad, barem do sada, djelovala je maksimalno profesionalno iako klub sa Šubićevca muče veliki financijski problemi. Prije desetak dana održan je čak i štrajk upozorenja, kolumbijski vlasnici su do polovice prosinca obećali platiti dugovanja, ali pomaka još uvijek nema:

- Nismo u zavidnoj situaciji, to više što se bliže praznici. neću lagati da se o tome priča i u svlačionici. Međutim, kada ekipa izađe na teren ponaša se poput pravih profesionalaca. Na tome momcima mogu samo čestitati- istaknuo je Španjolac na klupi Narančastih.

O besparici na Šubićevcu progovorio je i napadač Ivan Delić, koji u zadnje vrijeme igra u sve boljoj formi:

- Nema se puno smisla time opterećivati. Treba 'namjestiti' glavu, fokusirati se na nogomet. Plaća će doći jednog dana, možda na Božić- rekao je bivši hajdukovac.

image
Ivan Delić
Cropix

Delić smatra kako Osijek nije nedodirljiv:

- Osijek je taktički dosta snažan, igra dobru obranu. Međutim, nisu nepobjedivi. Dapače, držim da ćemo imati svoje prigode. Dobro smo raspoloženi, dobro trenirani i gotovo svi smo na okupu- veli Delić.

Rosas ponovno može računati na Perića koji se oporavio od ozljede te na Marina i Batarela koji su odradili kaznu zbgo tri žuta kartona, a zbog istog razloga u Osijek ne ide Antonio Jakoliš. Iako je protiv Lokomotive Španjolac posegnuo za formacijom s tri stopera, najavio je kako se u Osijeku vratiti prokušanom sustavu s četiri obrambena igrača u liniji.

Zanimljivo, u Osijeku će Šibeniku prvi put u 1.HNL suditi žena- Ivana Martinčić:

- Nema tu straha, ona je odlična sutkinja- podvukao je Delić.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Batarelo, Perić, Bilić, Mina- Ćurić, Rak- Marin, Bačelić- Grgić, Jakoliš- Delić.

Utakmica Osijek- Šibenik igra se u nedjelju u 13 sati. Raniji termin određen je zbog straha od magle.

19. travanj 2024 09:51