StoryEditorOCM
NogometSlatka donatorska večera

Unešićani široke ruke i dubokog džepa- za svoju Zagoru iskeširali 150 tisuća kuna

Piše Krste MUJAN
MIRKO MATIJAŠ
22. prosinca 2016. - 20:19

U prekrasnom ambijentu dvorane Marine Frapa u Rogoznici po četvrti put održana je donatorska večer za nogometni klub Zagoru iz Unešića. I ovoga puta uz sve blještivilo, pjesmu, narodna kola i običaje na vrlo uspjeloj dražbi prikupljeno je više od 150.000 kuna koja će pomoći klubu da djeluje i uveseljava svoje žitelje na svom igralištu i diljem Dalmacije i šire.
Više od 300 uzvanika, igrača i uprave kluba, te dvadesetak poslovnih ljudi te lica iz politike i sporta zabavljali su pjesmom Tedi Spalato, Zorica Andrijašević, te vrsni pjevači KUD Zvona Zagore. Program je vodio Denis Šabić, a za sve ostalo brinuo se direktor marine Frapa Jure Mula osvjedočeni prijatelj NK Zagore.
Možda najviše pljeska upućeno je mješovitom zboru Zvona Zagore koji su izveli nekoliko pjesama koje se od davnina pjevalo na seoskim i crkvenim svečanostima, a sve u stilu "Dođi dragi povrh kuće moje, pa zapivaj ja ću znati ko je"! Ili: "Stani mala na postole moje da osjetim bile noge tvoje"!
Na odlično organiziranoj dražbi bilo je vrlo lijepih i vrijednih umjetničkih slika, maketa seoskih domaćinstava, majica NK West Hama - dar Slavena Bilića, crtež Marija Mandžukića, a najvrijedniji kameni grb (šahovnica) Hrvatske autora akademskog kipara Mate Durića dostigla je i najveću cijenu na aukciji te je prodana za 15.000 kuna. Ovaj vrlo vrijedan rad kupio je Josip Komar iz Splitske banke.
Umjetničku sliku rad autora Mirka Matijaša "Trogir grad na moru" kupio je Paško Rajčić, tajnik građevinskog fakulteta u Zagrebu za 6.000 kuna, a još je kao svoj osobni dar dao toliko u blagajnu kluba.
Ova večer prošla je u najboljem redu. Jelo se i pilo, a poslije slasnog zalogaja i pjevalo. Direktor marine Jure Mula organizirao je i šutiranje s desetak metara u malu branku, a svaki promašaj plaćan je po 500 kuna, a u šutiranju se okušalo petnaestak prisutnih, a na samom kraju Mula nam je rekao:
– Hvala gostima, igračima i upravi kluba na lijepom druženju, koje je prošlo u najboljem redu. Pozivam sve da i slijedeće godine dođemo na ovakav skup, ali sa Zagorom u Trećoj HNL.
Mario Paić, direktor i glavni sponzor kluba u kratkom obraćanju zahvalio se svim donatorima na pomoći, a igračima kazao da u novoj godinu dokažu svoju moć i vrate klub u 3. HNL.
Rastanak se oduljio a posljednji gosti su napustili marinu poslije četiri sata ujutro.

Preneseno iz Šibenskog lista od 22. prosinca 2016. godine

27. travanj 2024 04:19