StoryEditorOCM
Nogometkući praznih ruku

U Varaždinu stala serija pobjeda Šibenika u gostima; Brodić i Teklić ‘torpedirali‘ Narančaste

Piše Krešimir Gulin
4. ožujka 2023. - 18:00

Varaždin zabijao- Šibenik promašivao. Bio bi to najkraći opis utakmice u kojoj je stala serija od tri pobjede Narančastih u gostima otkako se na klupu vratio Damir Čanadi.

Dugo je trajalo ono početno ispitivanje snaga. Točnije, do 14. minute kada su opasno zaprijetili Šibenčanin. Čanađija je odigrao povratnu loptu za Dolčeka, koji je lošijom desnom nogom gađao suprotni kut Zelenike, ali je vratar Varaždina ‘iščupao‘ loptu iz gola. I bilo je to praktički sve vrijedno spomena od Šibenika u prvih 45 minuta.

Doduše, ništa specijalno nisu odigrali ni domaćini. Koliko su Varaždinci bili ‘mlaki‘ dovoljno govori podatak da su prvi prekršaj napravili tek u 27. minuti. Ne samo što nisu bili žestoki u duelima, nego nisu bili ni pretjerano opasni pred vratima Rogića. Tako je šibenski čuvar mreže prvi posao imao u 39. minuti kada ga je Brodić zagrijao udarcem glavom.

Ipak, u sudaćkoj nadoknadi siromašnog prvog poluvremena Varaždin je uspio zabiti. Dobar posao odradio je Teklić koji je ubacio za Šegu, šut nekadašnjeg igrača Hajduka blokirao je Đira, ali spasa za Šibenčane nije bilo kada je na odbijenu loptu uklizao Brodić i zakucao loptu pod gredu.

Već u ranoj fazi drugog poluvremena i drugi put se tresla Rogićeva mreža. Zanimljivo je to bila situacija jer najprije je bilo ‘vatre‘ pred golom Zelenike. U izglednoj poziciji iskusni Knežević je promašio cijelu loptu, a onda je sijevnula kontra domaćina. Povukao je Drožđek, a Teklić još jednom podsjetio kako dobru ljevicu ima- ušao je metar-dva u kazneni prostor i silovito pogodio pod gredu nemoćnog Rogića.

U tim trenucima otvorila se utakmica, mogao je Dolček ekspresno vratiti Šibenik u igru, no još jednom se ispred hajdukovca u narančastom dresu ispriječio Zelenika.

Nije Šibeniku ni sreća bila naklonjena, posebice u 75. minuti kada je Špeljak pogodio gredu nakon lijepe solo akcije, jednako kao i dvije minute kasnije kada je Jelenić s gol linije izbacio šut Araija.

Ipak, kada se podvuče crta gotovo svi važniji statistički podaci bili su na strani Varaždina, stoga je pobjeda domaćina čista kao suza.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Varaždin - Šibenik 2:0 (1:0)

VARAŽDIN- Stadion Varteks. Gledatelja 1506. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) -6. Strijelci: 1:0 Brodić (45+1), 2:0 Teklić (54.). Najbolji igrač: Tonio Teklić (Varaždin).

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika (7)- Stanić (6,5), Ba (6), Jelenić (6,5), Urata (6) (od 66. Pellumbi -)- Puclin (6) (od 85. Postonjski -), Pilj (6) (od 66. Elezi -)- Šego (6), Teklić (7,5), Drožđek (7)- Brodić (7).

Šibenik (4-3-3): Rogić (5,5)- Kvržić (5,5), Perić (5,5), Matić (5,5), Kvesić (5,5) (od 61. Mina -)- Čanađija (5,5) (od 83. Soldo -), Đira (5,5), Knežević (5) (od 61. Špeljak 6)- Dolček (6), Radonjić (5) (od 83. Kreković -), Arai (5,5).

25. travanj 2024 10:28