StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

U Račicama održan turnir "Vodice Cup" za najmlađe: Šibenik najbolji u U-10

Piše Ante Talijaš
12. siječnja 2019. - 11:41

Za vrijeme školskih praznika, na igralištu Športsko-rekreacijskog centra Račice, u organizaciji Nogometnog kluba Vodice, održan je tradicionalni 14. Vodice Cup, nogometni turnir za najmlađe dobne kategorije. Turnir je okupio više od 200 dječaka u tri dobne kategorije – rođene 2008., 2009. i 2010. godine. Ili ukupno 18 momčadi iz 10 klubova s područja sjeverne i srednje Dalmacije: NK Vodice, HNK Šibenik, Škola nogometa "Joso Bego" Šibenik, NK Velebit iz Benkovca, Hajduk iz Pridrage, NK Pakoštane, Croatia iz Stankovaca, NK Škabrnja, NK Pauk iz Marine te Otvorena škola Hajduk Split.

U svakoj dobnoj kategoriji igralo se po sistemu svatko sa svakim, pa je ukupno u sva tri uzrasta odigrano 45 utakmica. U kategoriji U-11 (dječaci rođeni 2008. godine), pobjednički pehar ponijeli su dječaci NK Velebit iz Benkovca s 13 osvojenih bodova. Drugi je bio HNK Šibenik s 12 bodova, pa Škabrnja i Croatia Stankovci sa sedam, Vodice s četiri i Otvorena škola Hajduk bez bodova. Za najboljeg igrača proglašen je Petar Klobučar iz benkovačkog Velebita, a za najboljeg vratara Luka Pajić iz Šibenika.

 

 

U kategoriji U-10 (dječaci rođeni 2009.), slavio je Šibenik ispred dječaka ŠN "Joso Bego". Obje momčadi osvojile su po 13 bodova, a Šibeniku je pripalo prvo mjesto zbog bolje gol-razlike za samo jedan pogodak. Treće mjesto osvojili su dječaci Vodica s devet bodova. Slijede Pauk Marina s četiri, stankovačka Croatia s tri boda, te Otvorena škola Hajduk s jednim osvojenim bodom. Pehar za najboljeg igrača ponio je Ivan Svirčić iz ŠN "Joso Bego", dok je najbolji vratar Gabrijel Nikšić iz Šibenika.

U najmlađoj kategoriji U-9 (rođeni 2010.), s osvojenih 15 bodova prvo mjesto pripalo je dječacima Pakoštana, ispred ŠN "Joso Bego" s 12 bodova. Treće su Vodice sa šest, a četvrti i peti Velebit i Hajduk iz Pridrage sa šest bodova. Posljednje mjesto zauzeli su dječaci Otvorene škole Hajduk bez bodova. U ovoj kategoriji, za najboljeg igrača proglašen je Ante Kazija iz Pakoštana, a najbolji vratar je Bepo Barbača iz ŠN "Joso Bego".

23. travanj 2024 14:10