StoryEditorOCM

U povodu 100. obljetnice DOŠK-a održan turnir za male nogometaše: Novi Mandžo stiže s Podvornice?

Piše Krste Mujan
22. svibnja 2019. - 12:36

U povodu zlatnog jubileja nogometnog kluba DOŠK, u sklopu niza sportskih manifestacija održan je turnir dječaka do devet godina na kojem je sudjelovalo sedam klubova: Vodice, Zadar, Dinara, Šibenik, Solin, Škola nogometa Joso Bego Šibenik DOŠK koji je nastupio s dvije ekipe. Šteta je što je turnir ometala dosadna kiša, no dječaci su pokazali da idu pravim koracima te će sigurno od ovih šezdesetak dječaka izrasti i neki kojega ćemo, nadati se, vidjeti i za desetak godina u nekom prvoligaškom klubu.

Prvo mjesto zasluženo je pripalo dječacima Solina koji su u finalu bili bolji od Vodica (2:1). Treći su bili dječaci ŠN Joso Bego koji su pobijedili svoje vršnjake i sugrađane iz Šibenika. Najbolji igrač je Mate Ćurković (Solin), strijelac Mateo Buljubašić (Solin), vratar Ivan Vunić (Vodice), dok je nagrada za fair play pripala DOŠK-u 2.

Kategorija U–13 u kojoj je nastupilo 10 klubova (Dinara, Šibenik, Split, Zadar, Junak, Janjevo, Zara, Mihovil, Janjevo i DOŠK) ponudilo je drugog dana pravi užitak povećem broju gledatelja te roditelja djece, a do finala su došli dječaci iz Junaka i Splita. Pobijedili su Sinjani (2:0), na radost poveće grupe njihovih roditelja. U susretu za treće mjesto Dinara je pobijedila DOŠK (1:0), a finale pred oko 500 gledatelja pripalo je dječacima Junaka koji su slavili sa 2:0.

Najbolji igrač u ovoj dobnoj konkurenciji je Ivica Vladan (Junak), strijelac Mateo Kovačević (Split), a vratar Anto Vrca (Junak). Fair play priznanje dobila je ekipa Janjeva.

Svečanosti u povodu stogodišnjice drniškog kluba se nastavljaju 31. svibnja, svečanom akademijom u Domu kulture, dok će 2. lipnja biti upriličen mimohod svih generacija DOŠK-a, od kojih su neki zagazili prema 100. godini života.

26. travanj 2024 06:07