StoryEditorOCM
NogometNogomet

U ponedjeljak počinju pripreme "narančastih": Tko će se sve odazvati prvoj prozivci trenera Borimira Perkovića

6. srpnja 2018. - 15:14

Dugi ljetni odmor na Šubićevcu bliži se kraju. Nogometaši Šibenika u ponedjeljak počinju s pripremama za novu drugoligašku sezonu. Ključno je pitanje tko će se sve odazvati prvoj prozivci koju će u 18 sati obaviti trener Borimir Perković. Odgovor smo potražili kod Ivana Bulata, sportskog direktora HNK Šibenik.

– Kako sada stvari stoje, na prvoj prozivci trebali bi se pojaviti svi igrači koji su okončali prošlu sezonu osim Mehmeda Alispahića, koji je jedini uzeo papire i našao novi angažman u tuzlanskoj Slobodi. Od ostalih igrača još nitko nije otišao, a što će biti idućih dana, vidjet ćemo – veli Bulat.

Neslužbeno, sasvim je izvjesno da Alispahić neće biti jedini igrač koji će spakirati kofere. Iz novinarske perspektive najbliži toj sudbini je trojac Španja – Okechukwu– Brekalo, koji je proljetos puno manje igrao nego što se očekivalo.

– Vidim da je Španja i javno izrazio nezadovoljstvo svojim statusom. Iskreno, ni mi nismo zadovoljni njegovim učinkom, očekivali smo nešto više. No, on ima valjan ugovor. Moguća je i njegova posudba u neki drugi klub, a koliko mi se čini, ni Španja nije protiv te ideje. Valjan ugovor ima i Brekalo, ali nije tajna da i on traži mogućnost da ode u neki drugi klub, izgleda kako ni on nema ništa protiv da napusti Šibenik. Vidjet ćemo u sljedećem razdoblju što je najbolje za njega i za klub. Ostao je Okechukwu, koji također ima važeći ugovor sa Šibenikom. Složit ću se s vašom tezom da je Nigerijac na proljeće igrao manje od očekivanog, no svaki igrač ima uspone i padove u formi. Mi čvrsto vjerujemo da će Oki u novoj sezoni opet biti onaj pravi – govori sportski direktor "narančastih".



Jedno od vitalnih pitanja koja morate hitno riješiti je pozicija vratara. Lanjskom čuvaru mreže Žitnjaku istekla je posudba iz Osijeka.

– S njim sam obavio niz razgovora, i na prvu je rekao kako želi napraviti korak više u karijeri, što je i razumljivo budući da je imao dobru sezonu u Šibeniku. On nije produžio ugovor s Osijekom, no nije bio zadovoljan financijskim uvjetima koje mu mi možemo ponuditi. Ali u međuvremenu se situacija nešto promijenila, tako da još uvijek postoji opcija da se vrati u Šibenik. Inače, ja sam paralelno tražio neke druge vratare, no tu se uvijek vraćamo na problem financija. Oni koji nam se nude slične su kvalitete kao i vratari koje već imamo u klubu. S druge strane, oni koji bi nam bili pojačanja su preskupi. Također, računamo i na naše mlade vratare Stanića i Đakovića. Činjenica je da je Staniću istekao ugovor, ali vjerujem da se možemo dogovoriti o daljnjoj suradnji. Vratarska pozicija je specifična i tu mlađi nogometaši moraju biti strpljivi i čekati svoju priliku – misli Bulat.

Osim o vrataru, ozbiljno razmišljate i o angažmanu jednog stopera i napadača?
– Tako je! Vratara obvezno moramo riješiti. U svakom slučaju, nećemo gomilati igrače, to više što pod ugovorima imamo veliku grupu igrača (Roca, Pecolaj, Musa, Bulat, Maleš, Celić, Fuštin, Vukorepa, Šare, Prince... op.a.) koji su iznijeli lanjsku sezonu. Prioritet su nam jedan stoper i jedna špica. Ali opet se susrećemo sa starim mukama, jer one igrače koje želimo ne možemo platiti. Ipak, probat ćemo se popuniti kroz pripremni period. Ovisno o sudbini Tonija Španje, moguće je proširenje kadra i u veznoj liniji – referira sportski direktor Šibenika.

Ove sezone 2. HNL počinje 25. kolovoza i sudjelovat će samo 14 klubova. Igrat će se dvokružno, što znači da će imati samo 26 kola.
– Nekoliko puta sam razgovarao s povjerenikom lige i tražio mogućnost da se natjecanje produži, jer očito je da će faliti utakmica. Apsurdna je situacija da ćemo od 12 mjeseci igrati samo četiri mjeseca, a po četiri mjeseca odmarati se ili trenirati. Dakle, pauze su preduge, a premalo je utakmica – dijeli Bulat nezadovoljstvo sustavom natjecanja.

Spomenimo i to da će početak priprema HNK Šibenik propustiti mladi igrači Marko Bulat i Ivan Đaković, koji putuju na turnir u Japan s U-19 reprezentacijom čiji je izbornik Robert Jarni.

06. svibanj 2024 13:10