StoryEditorOCM
NogometMladost na čelu Županijske nogometne lige

Tribunjski "ribari" ponašali se kao francuski mušketiri, pa osvojili titulu jesenskog prvaka

Piše Krste MUJAN
ANTE BARANIĆ/HANZA MEDIA
6. prosinca 2016. - 14:00

Nogometaši tribunjske Mladosti opet će Novu godinu dočekati na prvom mjestu šibensko- kninske Županijske nogometne lige. U konkurenciji znatno renomiranijih i poznatijih nogometnih sredina kao što su DOŠK, Vodice, SOŠK, ili pričuve Šibenika, Mladost je uspjela osvojiti jesenski naslov, što je znak da se u Tribunju unatoč nedaćama koje ometaju ovaj klub da zaigraju u većem rangu rade dobre stvari. Pod nedaćama, prije svega mislimo na igralište koje i nije pravo, te prostorije u kojima se igrači prilikom priprema za utakmicu sudaraju u tijesnim svlačionicama.
Bez obzira na sve, Mladost je jedini klub koji se minule jeseni s lakoćom obračunao s pričuvama Šibenika, a u Drnišu su ostali neporaženi, dok se jedini poraz u Unešiću mogao izbjeći da nisu zadnjih 25 minuta igrali sa igračem manje (isključen Krečak).
– Zadovoljan sam ostvarenjem i učinkom mojih igrača ove jeseni – kazao nam je trener Albino Gašpić, inače "alfa i omega" kluba iz Tribunja.

Gašpić je istaknuo kako su ponovili dobre igre iz prošle sezone:
– Više nego zasluženo smo na vrhu prvenstvene ljestvice. Moje igrače krasi zajedništvo, a moto im je mušketirski "svi za jednog, jedan za sve". Nadam se da dobrim pripremama i povoljnim rasporedom na proljeće možemo zadržati prvo mjesto, jer nam konkurenti za naslov dolaze u Tribunj na naše igralište Rupe. Svaki susret za moje igrače je prava fešta, a kada je tako uspjeh ne može izostati. Moji suradnici, doktorica Ivana Šimunović koja je brinula o zdravlju igrača, te Šime Perkov kao most između mene i igrača itekako su mi pomogli u ostvarenju ovog uspjeha - dodao je Gašpić.
Mario Rešić, kapetan momčadi, istinski je vođa ove ekipe, k tome i prvi strijelac sa šest zgoditaka:
– U ovih svojih 25 godina druženja s loptom nikad nisam igrao u društvu bolje klape. Naše druženje prije, za vrijeme i poslije odigrane utakmice nema niti jedan klub, ne ove, nego i drugih liga Hrvatske – poručio je Rešić.

Njegovim riječima o klubu šaljemo poruku načelniku općine Tribunj Damiru Pilipcu da pogleda igralište i dvije male barake u kojima se druže njegovi sportaši sugrađani i donose dosta radosti povećem broju navijača tribunjskih Pajolica. Samo boljim igralištem i prostorijama Mladost može u veći rang, a ovako svoja prva mjesta mora prepuštati klubovima lošije plasiranim od sebe.
Za Mladost je u sedam utakmica jesenskog dijela prvenstva igralo 23 igrača. To su Faton Krasnići, Ivan Stpaničev, Jakov Arambašić, Igor Stegić, Mario Rašić, Dario Stipaničev, August Cvitan, Ivan Krečak, Stipe Maretić, Niko Đaković, Krešimir Vunić, Krešimir Klarić, Damir Jakelić, Frane Pavić, Luka Babun, Sandro Ferara, Šimun Popov, Eduard Ljevo, Anton Stančić, Josip Ilić, Ante Dragun, Frane Pavić.


Najbolji strijelci
Najbolji strijelci Mladosti ove jeseni su Mario Rešić, Stipe Maretić i Šimun Popov koji su postigli po šest zgoditaka, Krešimir Klarić dao je dva gola, a po jedan dali su Vunić, Babun, Stegić.

26. travanj 2024 21:39