StoryEditorOCM
Nogometprognoza

Tri legende Narančastih o raspletu sezone: ‘Svaka čast Gorici, ali Šibenik je povijest hrvatskog nogometa‘

Piše Davor Trutin/Sportske novosti
11. svibnja 2023. - 11:31

U tri preostala kola do kraja HNL-a vodit će se veliki boj za ostanak između Gorice i Šibenika. Kako vide rasplet te borbe, i razloge preokreta upitali smo trojicu bivših, istaknutih Šibenikovih igrača.

Mile Mrvić, jedan je od nezaboravnih igrača Šibenika sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Generacije navijača popularnog Mačka pamte po sjajnim driblinzima, i kao posljednjeg nogometnog romantika. Lijevo krilo sa Šubićevca odigralo je preko 560 utakmica u dresu Šibenika. Prati redovito HNL i naravno svoj Šibenik, i ne gubi optimizam.

-Ma, vjerujem da će moj Šibenik ostati u ligi! Zašto? Zato jer imamo tradiciju, imamo iskustvo u ovakvim situacijama. Svaka čast Gorici ali Šibenik je povijest, ovdje su rođeni i stasali mnogi velikani od Nadoveze, Rore i drugih. Najbolji smo kad nam je najteže. Čak vjerujem i da ćemo uzeti kup, ali realno Hajduk je favorit u finalu – kazao nam je Mile.

Za razliku od Mrvića kojeg mlađe generacije navijača znaju samo po čuvenju, Stipe Bačelić-Grgić je puno poznatiji aktualnim navijačima Narančastih. Baćo je bio donedavno član šibenskog prvoligaša i dobro je upoznat sa svlačionicom i HNL-om.

-Bit će teško jer Gorica ima dva boda više i lakši raspored. Ali, ništa nije izgubljeno, još manje riješeno. Kako god se Gorici otvorilo u zadnje vrijeme, sada se može sve preokrenuti u korist Šibenika. U to treba vjerovati i momčad, evo sada u Maksimiru bi po meni i bod bio poticajan, da se momčad napuni vjerom i samopouzdanjem. O pobjedi da ne govorim. Dobio ih je Šibenik dva puta nedavno, a za pretpostaviti je da će trener Bišćan malo promiješati kadar. Šibenik bi trebao to pokušati iskoristiti, i dati sve od sebe. A, potom protiv Osijeka se treba ići na pobjedu pod svaku cijenu. Uz naše navijače, koje evo pozivam već sada da dođu na Šubićevac i podrže momke, sve se još može preokrenuti. Ponavljam, neće biti lako, dapače, Gorica je u dobrom ritmu, ali valja vjerovati.

image

Stipe Bačelić Grgić

Nikša Stipaničev/Cropix

Po Bačeliću-Grgiću 10-11 bodova se nije smjelo tako (o)lako prokockati.

-Nisam baš sto posto upućen u zbivanja u klubu, dosta toga se promijenilo ali očito nakon pobjede nad Dinamom i plasmana u finale Kupa se nešto dogodilo, nekakav pad, opuštanje. Gorica je to iskoristila i sada je u prednosti. Ali, ističem, kako god su Turopoljci stalno vjerovali u čudo, sada i Šibenik mora raditi isto, i tako se postaviti – kazao nam je Stipe, koji sa svojim aktualnim klubom Croatijom iz Zmijavaca igra odlično proljeće u 1.NL.

I za kraj smo za komentar borbe za ostanak upitali i Mehmeda Alispahića. Bugojanski plemeniti veznjak toliko se udomaćio na Šubićevcu da ga možemo zvati „fetivim Šibenčaninom“, a i šibenski je zet.

-Šibenika čeka teška borba, nije lako se vratiti nakon tolike propuštene prednosti. Gorica ima uz dva boda viška i lakši raspored do kraja, i realno su bliže ostanku. U Šibeniku se nešto dogodilo nakon pobjede nad Dinamom, onaj poraz od Gorice je poljuljao momčad koja se nije oporavila od toga. Ali, tri kola su do kraja, devet bodova je u igri, sve je još otvoreno. Ovo sljedeće kolo će možda donijeti dosta odgovora po tom pitanju – kazao nam je Meša, koji trenutno nastupa u Vodicama, ali je često na Šubićevcu kojeg s pravom smatra svojim domom.

image

 Mehmed Alispahić

Nikša Stipaničev/Cropix

 

30. travanj 2024 19:14