StoryEditorOCM
Nogometdva koraka od trofeja

Trener Šibenika otkrio novi adut i u stilu pokeraša najavio polufinale Kupa s Dinamom: ‘Idemo all-in!‘

Piše Pišu Krešimir Gulin i Davor Trutin/SN
4. travnja 2023. - 15:18

Kada se na Šubićevcu spomene Kup, mnogima se odvrti film iz 2010. godine kada su Narančasti jedini put imali prigodu podignuti Rabuzinovo Sunce.

Tada je u dvije utakmice bolji od Šibenika bio Hajduk. Poklepovićevi Bijeli sa Subašićem, Strinićem, Skokom, Andrićem, Ibričićem,... bili su jači od Karačićevog Šibenika s Ademijem, Zecom, Bačelićem- Grgićem.... Ako ćemo iskreno, bio je tada Hajduk jači od Šibenika i u ‘igrama‘ izvan travnjaka.

No, to je prošlost. Sadašnjost veli kako Šibenik ima prigodu i drugi put zaigrati u završnici Kupa Hrvatske. Ovaj put protivnik im je Dinamo. U finale će bolji iz jedne utakmice koja je na rasporedu na Šubićevcu u srijedu u 17,30 sati. Modri su nedvojbeno teška prepreka za ostvarnje šibenskog sna, ali ne i nepremostiva.

Trebalo bi duboko posegnuti u arhive kako bi se otkrilo kada je zadnji put Dinamo bio u ovakvoj krizi. Momčad iz Maksimira u zadnjih pet utakmica osvojila je samo pet bodova. Modre razdiru i dvorske bitke. Treneru i sportskom direktoru trese se stolica.

Uostalom, Šibenčani itekako dobro znaju kako je to pobjeđivati Dinamo. Itekako su friška sjećanja na 11. ožujka, kada su Čanadijeve trupe srušile Modre u prvenstvenoj utakmici na Šubićevcu (2:1).

image

Mislav Matić

Niksa Stipanicev/Cropix

Svoj prvijenac za Šibenik tada je postigao stoper Mislav Matić:

-Eh, moj prvijenac u šibenskom dresu... Kamo sreće da sada opet pogodim Dinamovu mrežu! Ali, ponajprije da pobijedimo Dinamo i uđemo u finale- govori Sinjanin u redovima Šibenika uoči polufinalnog dvoboja Kupa s Modrima.

Svjestan je pouzadni stoper kako će u srijedu biti neka sasvim drugačija utakmica nego ona u prvenstvu. Rekli bismo, teret je na Dinamovim plećima, Modri gotovo da nemaju pravo na kiks:

- Slažem se da je posve druga utakmica, no mislim da imamo šanse. Dinamo je u rezultatskoj krizi, nismo baš navikli gledati da ne pobjeđuje u nizu.Ali, Dinamo je uvijek Dinamo, znamo da nas čeka jako teška utakmica. Finale Kupa je za sve nas u klubu, igrače, navijače... veliki motiv. Sve ćemo napraviti da pokušamo pobijediti velikog suparnika- kaže Matić.

Većina igrača Šibenika nikada nije igrala utakmice za neki trofej, za razliku od Zagrepčana kojima je to praktički svakodnevica:

- Istina, većina nas nije bila u toj prilici, a sada nas od toga dijeli samo 90 minuta. Ali, teških 90 minuta.Poraz od Hajduka nas nije pokolebao, atmosfera je odlična i radujemo se utakmici s Dinamom- naglasio je ‘ministar obrane‘ Šibenika.

U Šibeniku su pomalo rastrgani između ambicija u Kupu i važnih utakmica koje im slijede u prvenstvu gdje još nisu osigurali opstanak. Stoga se postavlja pitanje oko mogućih kalkulacija u Kupu. Za trenera Damira Čanadija tu dvojbi nema:

- Mi protiv Dinama stavljamo maksimalni ulog- idemo ‘all in‘. Ipak smo samo dvije utakmice udaljeni od trofeja. To je san svih ljudi u klubu, mislim i u cijelom gradu. Pa, ne ulazi Šibenik baš svaki dan u finale, koliko znam, zadnji put je to bilo prije 13 godina. Dat ćemo sve u utakmici protiv Dinama. Želimo ponovno dobru atmosferu na tribinama kao što je bila i na dvoboju s Hajdukom, samo što ovaj put želimo razveseliti svoje navijače- kazao je Čanadi.

image

Damir Čanadi

Niksa Stipanicev/Cropix

Što se sastava tiče, najviše ga muči pozicija lijevog beka, jer su ‘van stroja‘ i Kvesić i Mina. Čanadi je odlučio na gol poslati silno talentiranog Antonia Đakovića:

- Mi imamo dva top golmana. Rogić brani sjajno, ali pred Đakovićem je sjajna budućnost. On je silno napredovao kao profesionalac i imam veliko povjerenje u njega- pojasnio je sboju odluku Čanadi.

Đaković ne krije da ga malo ‘pere‘ trema:

- Nije to ništa strašno, do utakmice će sve proći. Uz pravi pristup, mislim da može nauditi Dinamu- kaže vratar Šibenika.

Otkrio je kako su se na treninzima pripremali i za produžetke, ali i moguće jedanaesterce:

- Vodili smo se onom starom- ‘ništa nas ne smije iznenaditi‘- zaključio je mladi golman Narančastih.

image

 Antonio Đaković

Vlado Kos/Cropix
20. travanj 2024 01:14