StoryEditorOCM
NogometSvaka kao finale Lige prvaka

Trener Šibenika najavio subotnju utakmicu s Rijekom na Šubićevcu; Cvitanović otkrio kakav je status trojice novih igrača

Piše Krešimir Gulin
27. siječnja 2023. - 11:13

Premda je sezona Supersport HNL-a tek na polovici, za nogometaše Šibenika je svaka sljedeća utakmica poput finala Lige prvaka, kako je nedavno kazao Lovre Rogić, novi kapetan Narančastih.

Ili, momčadi sa Šubićevca ‘gori pod nogama‘ u borbi za prvoligaški opstanak, jer trenutačno bježe samo četiri boda ‘fenjerašu‘ Gorici.

Šibenik ne zna za pobjedu već pola godine, a ‘vaditi‘ bi se trebali protiv Rijeke, koja je u zamahu, nakon dolaska trenera Jakirovića i niza novih igrača:

- Slažem se s izjavom našeg kapetana da nam je svaka iduća kao finale Lige prvaka. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, mi i ostale ekipe i kakva je cijela liga. To nam ne smije biti dodatni pritisak nego dodatna motivacija. Zato na svakom treningu vježbamo ‘u crvenom‘. Analizirali smo utakmicu s Hajdukom i dobro se pripremili za Rijeku. Bit će to potpuno drugačija utakmica nego ona na Poljudu. Moramo biti strpljivi i mudri. U konačnici, vjerujem u pobjedu. Nadam se i pomoći naših navijača. Pozivam ih da dođu na stadion i budu nam podrška od prve do posljednje minute, to nam puno znači- kazao je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

Tijekom tjedna Šibenik je dobio trojicu novih igrača. Na posudbu iz Austrije Klagenfurt i Osijeka stigli su stoper Đorić i krilni napadač Hiroš. Za Narančaste je potpisao i iskusni veznjak Čanađija. Međutim, pitanje je hoće li oni biti u kadru za Rijeku:

- Još čekamo sređivanje kompletne dokumentacije za spomenutu trojicu, tako da vlada neizvjesnost oko njihovog nastupa. Nedvojbeno, oni će osvježiti kadar. Nema plakanja, ali volio bih da smo ih imali na početku priprema. Radimo sve da ih što prije uklopimo. Radi se o karakternih i kvalitetnim igračima, grupa ih je dobro prihvatila- rekao je trener Narančastih.

Cvitanović protiv Rijeke sigurno neće moći računati na kartoniranog Mesu i ozlijeđenog Soldu:

- Žao mi je zbog Solde koji je na Poljudu pružio dobru partiju. Srećom, njegova ozljeda nije ozbiljnije prirode- referirao je Cvitanović.

Kormilar Šibenika u kadru ima još neke igrače koji nedvojbeno imaju kvalitetu, ali pitanje koliko su fizički i psihički spremni. To se prvenstveno odnosi na Kneževića i Dolčeka:

- Svi oni su u treningu, doduše neki manje, neki više. Čujte, svi imaju šansu, a teren je jedino mjerilo. Ja ne mogu gatati i procjenjivati je li se netko prubudio na lijevu ili desnu nogu. Želim igrače koji će igrati u oba smjera i za ekipu- jasan je trener Narančastih.

Rijeka na Šubićevac dolazi s malom ‘šibenskom kolonijom‘- Labrovićem, Princeom, Jurićem, Marinom- igračima koji su ne tako davno bili nositelji igre Narančastih:

- Sve su to kvalitetni igrači koje je Šibenik ‘lansirao‘. Definitvno, ova Rijeka pod Jakirovićem ima novu energiju u odnosu na onu jesenas. Ali, mi moramo gledati sebe i nastojati pokazati svoju kvalitetu i anulirati Rijekinu. Samo tako možemo do toliko željene pobjede- zaključio je Cvitanović.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Grdić, Perić, M. Matić, Mina- Rak, B. Matić- Arai, Krolo, Čop- Delić.

Utakmica Šibenik- Rijeka igra se u subotu u 15 sati, sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova.

23. travanj 2024 01:31