StoryEditorOCM
Nogometutakmica velikih emocija

Trener Šibenika najavio gostovanje kod Hajduka na Poljudu: ‘Vjerujem u bolje proljeće, a na Livaji nećemo igrati ‘flaster‘!‘

Piše Krešimir Gulin
21. siječnja 2023. - 12:49

Dolazak novog vlasnika Željka Karajice unio je val optimizma u ne baš vedru svakodnevicu koja je vladala na Šubićevcu minulih tjedana. Međutim, i novi vlasnik je u svom prvom obraćanju jasno kazao kako je za svaki nogometni klub najvažnije ono što se događa na travnjaku.

Stoga bi eventualni pozitivni rezultat na Poljudu u prvoj utakmici drugog dijela sezone bio silan zamašnjak Narančastima koje čeka zahtjevno proljeće, u kojem je primarni cilj zadržavanje prvoligaškog statusa:

- Ma ne treba niti naglašavati koliko bi nam pozitivan rezultat kontra Hajduka značio za sve ono što slijedi. Zato moramo dati svoj maksimum kao da sutra ne postoji. Uostalom, tako se treba ponašati svaki dan, a ne samo na dan utakmice s Hajdukom. Upoznao sam se s novim vlasnikom i nosim samo pozitivne dojmove. On će sigurno donijeti novu energiju, a moj stručni stožer i igrači također smo uvjereni kako će Šibenik na proljeće biti puno bolji nego jesenas- kazao je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

Međutim, i Hajduk je na startu polusezone pun pozitivne energije, koja je dodatno narasla dolaskom novog trenera Ivana Leke. Ili, pred punim Poljudom Šibenik će se teško vaditi za sve ono što je propustio u prvom dijelu sezone:

- Leko je nedvojbeno novi vjetar za Hajduk. Silno ga poštujem, a znam ga još iz mlade reprezentacije gdje smo bili suigrači. Utakmica s Hajdukom će nam dobro doći da vidimo gdje smo nakon dobro odrađenih priprema. Iz više razloga utakmica s Hajdukom nosi u sebi puno emocija, zato je za nju važna i psihološka priprema. Kod igrača primjećujem veliku želju, koja ne smije prijeći u hipermotivaciju. Odnosno, na Poljudu moramo biti jako mudri i pametni- veli trener Šibenika.

Cvitanović ne dvoji kako će Hajduk istrčati na punom Poljudu:

- Splićani će krenuti ‘ho ruk‘, uraganski. Zato se treba othrvati početnom pritisku. Imamo ideju kako zaustaviti Hajduk, samo to treba sprovesti na terenu- govori šef struke Narančastih.

image

Mario Cvitanović

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Sve trenere uoči utakmica s Hajdukom dočeka isto pitanje- kako protiv Livaje?

- Prije svega čestitam mu na nagradi koju je dobio. Gledali smo puno Hajduka na pripremama u Istri i opet se njihova igra svodi na jedno- na Livaju. On je za Hajduk puno više od igrača, izuzetno je kvalitetan i talentiran, čovjek koji rješava utakmice. Nemoguće je ostaviti jednog igrača da igra ‘flster‘ na njemu po cijelom terernu, morat ćemo ga ‘rješavati‘ kolektivno- otkriva Cvitanović.

Šibenik nije bio pretjerano aktivan u prijelaznom roku. Od igrača koji su imali značajniju minutažu jesenas otišli su samo Salomon i Čanadi. Na posudbe iz Hajduka i Dinama stigli su mladi veznjaci Krolo i Soldo te iskusni Knežević:

- Moram reći da su naši mladi igrači, posebice Damjanić i Moses, ali i Krolo i Soldo odradili dobro na pripremama. Istaknuo bih i iskusnog Čopa, koji je konačno jedne pripreme prošao bez ozljede. Bez obzira na dobar rad mladih, bilo bi neozbiljno da odmah ‘u vatru‘ gurnem 5-6 igrača bez prvoligaškog iskustva- govori trener Šibenika.

Dakle, Šibenik koji će istrčati na Poljudu mogao bi biti vrlo sličan onome koji je završio jesenski dio prvenstva. Jedino je sigurno da će na desni bok mladi Grdić,koji je praktički jedino rješenje na toj za Cvitanovića deficitarnoj pozicij:

- Ne bih htio otkrivati karte što se sastava tiče. Kod svih igrača vidim želju da nastupe, ali mjesta u početnom sastavu ima samo za njih 11. Apsolutno smo svi na broju osim veznjaka Vidovića i Kneževića. Vidović se polako vraća u trenažni proces nakon neugodne ozljede. Na Kneževiću se vidi da šest mjeseci nije igrao. Riječ je o čovjeku koji zna igrati nogomet, ali na teren mogu samo oni maksimalno spremni- zaključio je Cvitanović.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Grdić, Perić, M. Matić, Mina- Mesa, B. Matić- Dolček, Rak, Arai- Delić.

Utakmica Hajduk- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati uz izravan prijenos na HTV-u 2.

26. travanj 2024 10:37