StoryEditorOCM
NogometNarančasti u teškoj misiji

Trener Šibenika najavio gostovanje kod Dinama: ‘I dalje vjerujem kako možemo ostati u ligi‘

Piše Krešimir Gulin
13. svibnja 2023. - 11:00

Nogometaši Šibenika u posljednja tri kola imaju vrlo tešku zadaću. Dapače, ‘Operacija opstanak‘ mnogima se čini kao nemoguća misija. Šibenčani su u bodovnom zaostatku za Goricom, u lošijoj su formi, a ni raspored im ne ide na ruku, stoga nisu rijetki koji su dečkima sa Šubićevca već kupili kartu za drugu ligu...

Tako borbu za hvatanje spasonosnih bodova momčad trenera Damira Čanadija započinje u nedjelju na vjerojatno najtežem gostovanju- kod Dinama u Maksimiru. Ili, na mjestu na kojem su samo jednom slavili otkako je HNL-a. Podjetimo, bilo je to u siječnju 2021. godine kada su Narančasti pod trenerskom palicom Krunoslava Rendulića pobijedili Modre (2:1) pogocima Denija Jurića i Emira Sahitija:

- U Maksimiru nam trebaju bodovi, pozitivan rezultat... Znamo da će biti jako, jako teško. Dinamo je najbolja ekipa u Hrvatskoj, ponovno su osvojili titulu. Sami smo se doveli u ovu tešku situaciju. Sudbinu više ne držimo u svojim rukama. Međutim, i dalje vjerujem kako možemo ostati u ligi. Na tom sportskom nivou sam dosta razgovarao sa svojim igračima tijekom tjedna. Inzistirao sam na tome da ne izgube vjeru u pozitivan ishod sezone- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika.

Da su tijekom sezone Šibenčani protiv sebi doraslijih suparnika igrali kao kontra Dinama, jamačno se ne bi doveli u ovu gotovo bezizlaznu poziciju. Naime, Narančasti su dvapu slavili protiv Modrih. Jednom u prvenstvu, drugi put u Kupu, što ih je ‘lansiralo‘ u finale s Hajdukom. I nije to bilo tako davno. U ožujku i travnju, kada su samo najveći pesimisti razmišljali o scenariju koji trenutačno vlada na Šubićevcu:

- Nemamo mi nikakav recept za Dinamo. Jednostavno, da biste njih pobijedili morate svakog igrača dovesti na 100 posto mogućnosti. Ako samo jedan ili dvojica ljudi na terenu nisu na maksimumu, onda se ne možete nadati pobjedi protiv Dinama. Ruku na srce, obje pobjede smo zabilježili na svom Šubićevcu. U Maksimiru će to biti puno teže. Ponavljam, nemamo što taktizirati, treba nam mudrost, hrabrost i fajteri na terenu kako bismo došli do željenih bodova- govori trener Šibenika.

Kakav Dinamo očekujete, budući da su već osigurali titulu?

- Dinamo će igrati kao Dinamo, neće promijeniti svoju ideju igre. Sigurno se neće postaviti otraga i nama prepustiti inicijativu, gledat će da dominiraju. Na nama je da bolje koristimo šanse koje stvaramo, nego što smo to radili u veće dijelu sezone. Znate, ima razloga zašto smo zadnji na tablici nakon 33 kola- veli Čanadi.

Šibenik će u Maksimiru zaigrati bez nekolicine važnih igrača (Đira, Pozo, Perić):

- Da Dinamu fale takvi igrači bio bi im hendikep. Svjesni smo da u Zagrebu nećemo imati na raspolaganju najbolji mogući Šibenik, ali vjerujem u svoje igrače. Moramo kompenzirati one kojih nema- zaključio je kormilar Narančastih.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-4-2): Rogić- Kvržić, Matić, Đorić, Mina- Arai, Čanađija, Soldo, Hiroš- Špeljak, Dolček.

Utakmica Dinamo-Šibenik igra se u nedjelju u 19,10 sati. Sudac je Jakov Titlić iz Hrvaca.

20. travanj 2024 13:32